Hercegovina

Koncert trebinjskih profesora povodom obilježavanja jubileja

Profesori Muzičke škole u Trebinju priredili su sinoć koncert za trebinjsku publiku u okviru Međunarodnog festivala muzike „U susret jubileju“ kojim ova ustanova obilježava 70 godina rada.

Publika u Trebinju uživala je u djelima Johana Sebastijana Baha, Frederika Šopena, Bele Bartoka, Dejana Despića, Đuzepa Verdija i Sergeja Rahmanjinova.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić rekla je novinarima da su koncert pripremili profesori Škole, među kojima su i bivši učenici, koji su sada profesori.

„U okviru obilježavanja jubileja, čekaju nas još dva koncerta – 8. maja predstaviće se naši učenici koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a 18. maja pripremamo svečani koncert na kojem će nastupiti naši nekadašnji učenici koji danas rade u gradovima širom regiona i to će biti veliko iznenađenje za sve“, najavila je Babićeva, prenosi Srna.

Profesor klavira u trebinjskoj Muzičkoj školi Lana Perović rekla je da je ova ustanova iznjedrila veliki broj sjajnih muzičara, s obzirom na jako kvalitetan kadar koji je obrazovao te iste muzičare.

„Jubilej koji obilježavaju potvrda je koliko Muzička škola iz godine u godinu napreduje i doprinosi razvoju kulture u našem gradu“, rekla je Perovićeva.

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Održan svečani koncert povodom jubileja Muzičke škole Trebinje

Urednik

Hercegovina se pobjedom nad Leotarom u Trebinju oprostila od Premijer lige BiH

Urednik

Fudbalerke Leotara proslavile titulu i plasman u Premijer ligu BiH

Urednik

Postani dio tima „Grada Sunca“: Otvorena pozicija menadžer hotela (m/ž)

Urednik

U Kulturnom centru Trebinje održan prvi „Kantarion“

Urednik

Gacko ispratilo 76. generaciju maturanata Srednjoškolskog centra “Pero Slijepčević”

Urednik

Padrino učestvovao na 27. Radio danima RAB Srbija na Zlatiboru

Urednik

Veliko otvaranje Aqua parka u Gradu Sunca 8. juna

Urednik

Večeras u Trebinju prvi festival kantautorske muzike

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više