Hercegovina Sport

Košarkaši Leotara zabilježili drugi poraz u Ligi 6

Sloboda je u okviru drugog kola Lige 6 na svom parketu savladala Leotar sa 103:81. Kod pobjednika, najefikasniji je bio Đorđe Lelić sa 25, a pratio ga je Haris Delalić sa 22 poena.

Izabranicima Nedima Džemića je ovo prva pobjeda iz dvije odigrane utakmice u završnici domaćeg šampionata, dok je tim iz Trebinja doživio svoj drugi poraz.

Leotar je uspio da drži priključak u izjednačenom prvom poluvremenu, no domaćini su se u drugih 20 minuta odlijepili na nedostižnu prednost i slavili u Mejdanu.

Božo Đurasović je doveo Leotar do početnog vođstva od 2:0, a zatim je uz Nikolu Đurasovića održao svoj tim u priključku, pošto je Sloboda zaigrala bolje i na krilima Harisa Delalića povela sa 11:8.

Trebinjci su nešto kasnije uspjeli doći i do preokreta, no domaći sastav je ponovo dodao gas i na prvu pauzu se otišlo sa 25:21 u njihovu korist.

Emir Krajinić je zakucavanjem na startu druge dionice povećao na 27:21, a Dejan Šakotić je uzvratio trojkom na drugoj strani. Božo Đurasović je poravnao na 27:27, a Leotar je preko Milana Lužaića i Vladimira Aleksića došao do +3 (36:33).

Nastavak je protekao u prilično izjednačenoj igri, a Tuzlaci su smogli snage da izjednače i na veliki odmor se otišlo sa 50:50.

Treća četvrtina je pripala Slobodi, koja se u ovom periodu odvojila na nedostižnu prednost. Crveno-crni su preko Draška Albijanića, Delalića i Ibrahima Durme napravili seriju od 6:0, a kapiten Đorđe Lelić je povećao na 59:52.

Nikola Jeftić je sam držao goste u životu, međutim Tuzlaci su imali više raspoloženih igrača, pa su se odvojili na dvocifrenu razliku i u finalni kvartal su ušli sa +10 (77:67).

Posljednjih deset minuta je proteklo u boljoj igri domaćina, koji su uspjeli sačuvati i dodatno povećati vođstvo, te je konačan rezultat glasio 103:81.

U narednom kolu, Sloboda će igrati protiv Širokog u gostima, a Leotar na svom parketu dočekuje Igokeu.

SLOBODA – LEOTAR 103:81 (25:21, 25:29, 27:17, 26:14)

Sloboda: Alikadić 7, Lelić 25, Vujasinović 4, Delalić 22, Albijanić 16, Omerović 2, Latković 0, Krajinić 7, Durmo 20

Leotar: B. Đurasović 7, Raičević 3, Aleksić 4, Lužaić 12, Milidragović 0, Ninković 4, Šakotić 17, Jeftić 17, N. Đurasović 12, Krtinić 5

 

Izvor: meridianbetsport.ba

BONUS VIDEO

Slični članci

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Reprezentacija BiH U-15 na pripremama u „Gradu Sunca“

Urednik

Uspješan vikend za ŽOK Gacko “RD Swisslion”: Sa oba tima do maksimalnih pobjeda

Urednik

Nove medalje džudista Leotara

Urednik

Glumac Uliks Fehmiu u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi protiv Slobode iz Tuzle

Urednik

Vidačić: Premijeru ukrasiti trijumfom

Urednik

Odbojkašice ŽOK Gacko “RD Swisslion” dočekuju OK Centar ORT

Urednik

Rukometaši Leotara i Konjuha podijelili bodove u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više