Hercegovina Sport

Košarkašice Leotara poražene u Trebinju

U utakmici 17.kola bh. košarkaške lige košarkašice KŽK Čelik BH Telecom ostvarile su važnu pobjedu na gostovanju u Trebinju kod ekipe ŽKK „Leotar 03“ u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u Trebinju rezultatom 68:78. 

Po četvrtinama je bilo 22:24, 20:18, 18:18, 8:18.

Najefikasnije u pobjedničkoj ekipi bile su Almedina Ahmić sa 30, Amna Isaković 19 i Berina Mustafica 12 poena. Kod Leotara najefikasnije su bile Milica Daković 15, te Jovana Milaković i Ivana Daković po 14 poena.

U prvoj četvrtini ekipe se smjenjuju u vođstvu i sa mini serijama, Leotar sa serijom od 7:0 i Čelik serijom od 0:8, a na kraju prve četvrtine je vođstvo Čelika od 22:24.

I u drugoj četvrtini stalno smjenjivanje ekipa u vođstvu, ni jedna ekipa nije imala veću prednost od pet poena. Ovu četvrtinu dobijaju košarkašice Leotara (20:18), pa je rezultat na poluvremenu neriješen 42:42.

Velika borba i izjednačenost u rezultatu nastavljena je i u trećoj četvrtini. Bilježimo nekoliko neriješenih rezultata i smjenjivanje ekipa u vođstvu. Trećina je završena neriješeno 18:18, kao i rezultat na kraju tri četvrtine utakmice, 60:60.

U posljednjoj četvrtini, od samog početka, košarkašice Čelika prelaze u vođstvo na plus sedam poena i prednost više niu ispuštale. Prednost povećavaju na plus 10 poena, prvo na 66:76, a završilo je 68:78. Sve košarkašice iz rostera obje ekipe dobile su, u finišu utakmice, priliku da na nastupe u ovom meču.

 

Padrino, mart 2023.

BONUS VIDEO

Slični članci

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Reprezentacija BiH U-15 na pripremama u „Gradu Sunca“

Urednik

Uspješan vikend za ŽOK Gacko “RD Swisslion”: Sa oba tima do maksimalnih pobjeda

Urednik

Nove medalje džudista Leotara

Urednik

Glumac Uliks Fehmiu u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi protiv Slobode iz Tuzle

Urednik

Vidačić: Premijeru ukrasiti trijumfom

Urednik

Odbojkašice ŽOK Gacko “RD Swisslion” dočekuju OK Centar ORT

Urednik

Rukometaši Leotara i Konjuha podijelili bodove u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više