Hercegovina

Letovi između Mostara i italijanskog Barija kreću 2. maja po cijeni od 69 evra

Vazdušna veza između Mostara i italijanskog Barija biće zvanično uspostavljena 2. maja, a italijanska aviokompanija SkyAlps koja će prevoziti putnike dva puta sedmično avionom Dash 8-Q400 je već pustila u prodaju karte po cijeni od 69 evra po smjeru.

Letovi između ove dvije destinacije održavat će se svakog četvrtka i nedjelje od 2. maja, sa planom polaska iz Barija u 13:40 sati i dolaskom u Mostar u 14:35 sati, dok su je u suprotnom smjeru polazak iz Mostara najavljen u 12:00 sati i dolazak u Bari u 12:55 sati.Nova veza koja je za mostarski aerodrom od neprikosnovenog značaja smatra se veoma važnom i u Italiji piše talijanski stručni časopis za turizam Travel Quotidiano.

Predsjednik Aeroporti di Puglia Antonio Maria Vasile je kazao kako pokretanje nove vazdušne veze između Barija i Mostara, ne samo da će putnicima ponuditi pogodnu opciju putovanja između dvije destinacije, već će doprinijeti i jačanju ekonomskih veza, kulturnih, turističkih, ali prije svega vjerskih.

„Bari, Mostar, Međugorje i obližnje Sarajevo su mjesta obožavanja i mira. Mjesta koja svake godine privlače milione posjetitelja na putovanjima vjere koja spajaju teritorije, ali prije svega duše“, kazao je Vasile.

Predsjednik SkyAlpsa Josef Gostner smatra da veza između Barija i Mostara predstavlja vezu s velikim potencijalom za SkyAlps, kako s turističkog gledišta, tako i za vjerska putovanja.

„Zadovoljstvo nam je proširiti naš program letenja za i iz Mostara, koji pored Barija uključuje i veze sa Rimom, Veronom i Minhenom. Let će trajati otprilike jedan sat i njime će se upravljati visoko efikasnim avionima koji proizvode do 50 posto manje emisija i manje buke tokom polijetanja i slijetanja od drugih regionalnih mlaznjaka“, rekao je Gostner.

Nova ruta, kako se procjenjuje u Italiji, zadovoljava potrebe vjernika koji će u Bosnu i Hercegovinu moći stići za manje od sat vremena, te će, kako navode, izgraditi i most za one iz BiH koji žele upoznati kulturno i historijsko blago te sva bogatstva i blagodati na njihovim prostorima.

 

Izvor: Klix.ba 

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Srbija će Bileći pomoći sa 500.000 evra

Urednik

Vučić i Dodik danas u Bileći

Urednik

Padaju temperature, stiže i olujni vjetar

Urednik

Danas počinje Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Urednik

Obnavlja se stara seoska crkva u Gornjem Hrasnu

Urednik

Festival japanske trešnje: U Mostaru raste više od 200 stabala

Urednik

Novi zemljotres u blizini Mostara

Urednik

Aleksandar Vučić stigao u Mostar prvim letom iz Beograda

Urednik

Već prodato 2.000 karata za letove Mostar-Beograd

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više