Hercegovina Vijesti

Potpisan sporazum o saradnji između turističkih organizacija Trebinja i Budve

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica i direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača potpisali su danas protokol o saradnji koji ima za cilj formalizaciju i ozvaničenje buduće intezivnije poslovno-tehničke saradnje između ove dvije organizacije.

Potpisivanju sporazuma u Trebinju prisustvovali su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kao i predsjednik opštine Budva Marko Carević.

Ćurić je podsjetio da su Trebinje u 2019. godini posjetili turisti iz 94 zemlje kada je zabilježeno oko 100.000 noćenja, kao i prošle godine, istakavši značaj toga.

„Ubijeđen sam da ćemo potpisivanjem današnjeg sporazuma da poboljšamo turističku sezonu u Trebinju i Budvi“, istakao je Ćurić.

Carević je rekao da je želja opštine Budva i grada Trebinja da zajednički nastupaju prema svjetskim tržištima i turističkim destinacijama, istakavši da ga današnji sporazum raduje jer je riječ o narodu iste vjere.

„Ekonomsko povezivanje je nešto na čemu treba da baziramo budućnost i samo ekonomski povezani možemo biti jači. Teritorija Budve je 60 odsto turističkog proizvoda Crne Gore i to je potencijal koji treba iskoristiti“, istakao je Carević.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica rekla je da je današnjim protokolom izražena saglasnost obje strane o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu, kroz razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija Trebinja i Budve.

„Izražavamo uvjerenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu te da će doporinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim benefitima po obje lokalne zajednice“, rekla je Putica.

Direktor Turističke organizacije opštine Budva Nemanja Kuljača rekao je da će se saradnja dvije turističke organizacije nakon potpisivanja protokola dodatno razvijati u pravcu razmjene iskustava iz oblasti turizma ali i promocije i organizacije zajedničkih događaja koji će oplemeniti turističke ponude Trebinja i Budve.

„Nema sumnje da će prijateljstvo i saradnja naša dva lijepa grada u budućnosti biti još ljepša bolja i kvalitetnija“, rekao je Kuljača.

 

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više