Hercegovina

Praznična kolona u Trebinju okupila Hercegovce i Crnogorce

Kolona od nekoliko stotina automobila prodefilovala je kroz sva trebinjska naselja i gradskim ulicama, na koji način su brojni Hercegovci, ali i Crnogorci, dali svoj doprinos proslavi 9. januara, Dana Republike Srpske.

„Došli smo na proslavu Dana Republike Srpske, ali ne da damo podršku braći iz Trebinja, već da zajedno, u zajedničkom prazniku, slavimo onako kako nam dolikuje, jer smo se mi i devedestih godina borili za odbranu Hercegovine i uvijek ćemo tako raditi”, rekao nam je Božo Đilas iz Nikšića.

Napominjući da su i Hercegovci s njima danima i mjesecima bili u kolonama kada su se u Crnoj Gori branile svetinje, Đilas kaže da su Srbi iz Crne Gore sada sa svojom braćom u odbrani Republike Srpske.

“Ja s m iz bratstva Đilas, ali nemam veze sa onim u Beogradu, niti mislim onako kako razmišlja onaj u Beogradu, već želim da se Srpstvo ujedini i da poručimo onima koji nam ne žele dobro – dalje ruke od Republike Srpske”, dodao je Božo Đilas.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je imao sličnu poruku za sve one koji nisu dobronamjerni.

„Neka nadlijeću svojim letjelicama, neka nam prijete, a mi ćemo biti još složniji i još jedinstveniji, šaljući ovom kolonom poruku mira i jedinstva, ne zveckajući oružjem i ne prijeteći, već u želji da uživamo u slobodi šrimo slobodarske zastave, pod kojim su se borili i naši preci i za koje su ginuli u proteklom ratu naši brojni drugovi, braneći Republiku Srpsku“, kazao je Ćurić.

Кolona se, po tradiciji, iz bivše vojne kasarne uputila ka gradskoj obilaznici, kroz Zasad polje i naselje Dražin Do, pa do naselja Pridvorci, Mostaći, Zasad, te ulicom Кralja Petra Prvog Oslobodioca, do naselja Gorica, Police, Gučine, a zatim preko Petrovog Polja ponovo se vratili na Južnu obilaznicu i u bivšu kasarnu.

 

Izvor: Nezavisne

0
1

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Servisne informacije za petak, 23. februar

Urednik

Javnim uslugama zadovoljno 72 odsto građana

Urednik

Najbogatiji srpski investitor odustao od ulaganja u RS

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više