Hercegovina Naše priče

Rekordna cijena: Za kvadrat stana u Trebinju 5.500 KM

Proteklih dana pažnju javnosti u Trebinju je privukao oglas za prodaju stana u centru grada, po kome se za nekretninu površine nešto manje od 62 metra kvadratnih od budućeg kupca traži nevjerovatnih 340.000 konvertibilnih maraka.

Cijene stanova u Trebinju imaju trend rasta već nekoliko godina, a trenutno se stanovi u izgradnji plaćaju od 3.000 do 3.600 KM. Gotovo je nemoguće na tržištu pronaći novoizgrađen i slobodan stan, jer investitori prodaju sve stanove prije nego što se građevinski radovi završe. Ponuda na tržištu polovnih stanova je skromna, jer disbalans cijene novih i starih stanova ne ostavlja mnogo prostora rezidentnim stanovnicima da eventualno mijenjaju starije za nove nekretnine.

Ipak, cijena iz oglasa za prodaju stana u novoizgrađenom stambeno-poslovnom kompleksu na Glavnoj ulici u Trebinju zaprepastila je mnoge, jer je u pitanju nov, ali nenamješten stan čija je cijena po kvadratu za oko 3.000 KM veća od cijene po kojoj su se stanovi u ovom kompleksu kupovali donedavno.

„Prodaje se: Trebinje – Centar: nov, dvosoban stan u strogom centru u zgradi sa bazenom, 340.000 BAM. Na prodaju je potpuno nov, dvosoban stan površine 61,82m2 na petom spatu u strogom centru grada, u prelijepoj, modernoj zgradi, na veoma traženoj lokaciji poznatoj kao Travunija“, stoji u oglasu koji je objavljen na sajtu jedne agencije za nekretnine i na društvenim mrežama. Uz stan je u ponudi i parking mjesto po cijeni od 25.000 konvertibilnih maraka.

Da li je u pitanju precjenjivanje ili novi trend rasta cijena nekretnina u Trebinju pokazaće vrijeme i interesovanje kupaca za nekretnine po ovim cijenama.

 

Padrino, decembar 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Glumac Uliks Fehmiu u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi protiv Slobode iz Tuzle

Urednik

Rukometaši Leotara i Konjuha podijelili bodove u Trebinju

Urednik

U Trebinju održan 16. Memorijalni turnir „Ljubinko Akšam“

Urednik

Skupština akcionara IAT-a nije održana zbog nedostatka kvoruma

Urednik

Aleksandra Radović u „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Rukometaši Leotara savladali Slobodu u Trebinju

Urednik

Izložba mladih crnogorskih umjetnika otvorena u Muzeju Žitomislić

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više