Hercegovina

Saša Lokner naredne sedmice u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Od ponedeljka, 15. aprila gost emisije „Mojih 50“ koja se emituje svakog radnog dana na Padrino radiju od 18 do 19 časova je Saša Lokner.

Aleksandar Saša Lokner, rođen je 6. juna 1964. godine u Beogradu, srpski je klavijaturista, muzički aranžer i autor scenske i instrumentalne muzike. Široj javnosti je poznat kao dugogodišnji član grupe Bajaga i Instruktori.

Pohađao je muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu, odsjek za klavir, kao i Zemunsku gimnaziju, a nakon toga Elektrotehnički fakultet u Beogradu. Muzikom se bavi od trinaeste godine, a prvi bend u kojem je svirao bio je Stratosfera.

Kasnije se pridružije bendu Potop, koji je izvodio džez rok i stekao veliku popularnost, posebno u Beogradu. Tokom tog perioda, Lokner je takođe sarađivao sa basistom Batom Božanićem u bendu Modeli. Kada su Lokner i Božanić počeli da rade sa bendom u Dubrovniku, naziv benda je promjenjen u Strip. Početkom osamdesetih godina Lokner je postao član muzičke grupe Galija.

Svoj doprinos dao je na albumima poput „Ipak verujem u sebe“ i „Bez naglih skokova“. Tokom jednog od koncerata Galije, dobio je ponudu da se pridruži grupi Bajaga i Instruktori.

Nakon povratka iz vojske u maju 1985. Godine Lokner je postao stalni clan popularnog benda. S obzirom na to da bend ove godine proslavlja 40 godina postojanja. Osim što je član Bajage i Instruktora, Lokner je poznat po tome što je radio aranžmane i produkciju na preko 200 albuma muzičara iz bivše Jugoslavije i Srbije. Tokom devedesetih godina, imao je turneje po Njemačkoj sa gitaristom Zlatkom Manojlovićem. Snimio je i album „Naos“ sa Lazom Ristovskim 1994. godine, dok je 2004. objavio solo album pod nazivom „Evropa elektro ekspres“ za PGP RTS.

U emisiji ,,Mojih 50“ čuveni muzičar će, pored ostalih  ispričati i anegdotu iz Moskve, a u vezi sa jednom pjesmom i jednim velikim pjevačem. Čućete i priču o koncertu na kome je zemljotres  zaljuljao halu i njega na vrhu tribina, a saznaćete i u čiju muziku se zaljubio na prvu pesmu, na prvo pojavljivanje…

Emisija „Mojih 50“ na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Naxi i Padrino radiju. „Mojih 50“, možete slušati i na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji i regionu.

 

Padrino / Naxi radio, april 2024.

BONUS VIDEO

Slični članci

„Live music“: Dražen Baković u petak 26. jula u Kafeu „Poeta“

Urednik

Vesna Pisarević gost u emisiji „Mojih 50“ na Padrino radiju

Urednik

Uskoro letovi iz Mostara za Istanbul ?

Urednik

U subotu veliki koncert Halida Bešlića u Gradu Sunca: Osvojite besplatne ulaznice!

Urednik

VIDEO / Kakvo je stanje na graničnim prelazima u Hercegovini u jeku sezone

Urednik

U Trebinju počeo 67. Festival festivala

Urednik

Izdaje se namješten jednosoban stan na duži vremenski period u Trebinju

Urednik

„Hercegovačka kuća“ proslavila sedmi rođendan

Urednik

Požar na teritoriji opštine Ljubinje pod kontrolom

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više