Hercegovina Vijesti

Tradicionalna akcija „Dobrotvora“ za Božić: Obišli i pomogli više od 70 porodica od Ravnog do Konjica

Humanitarno društvo “Dobrotvor” iz Mostara i ove godine uoči pravoslavnog Božića provelo je svoju, sada već tradicionalnu, humanitarnu akciju kako bi i oni koji su u stanju potrebe osjetili da nisu sami i Božić proveli na lijep način.

Predsjednik Humanitarnog društva ”Dobrotvor” Mirko Lečić kaže da je više od dvadeset volontera posjetilo oko 70 pravoslavnih porodica na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, od Ivanjice, preko Stoca, Čapljine, Mostara pa do Konjica i obradovalo ih prehrambenim paketima i osnovnim životnim namirnicama.

  

”Ove godine sredstva za nabavku namirnica obezbijeđena su zahvaljujući podršci Ministarstvu zdravlja, rada i socijalne zaštite na čelu sa ministrom Goranom Opsenicom kome se ovom prilikom zahvaljujemo. Takođe, određenu količinu hrane donirali su parohijani parohije Blagajske. Sredstva su donirali i donatori iz zemlje i inostranstva”, kaže predsjednik ”Dobrotvora”.

Vrijednost podijeljenih prehrambenih paketa je oko 7000 KM, ali vrijednost ove akcije je mnogo veća, jer su oni koji su u stanju potrebe osjetili da nisu usamljeni i bez podrške.

”Dobrotvor” tokom cijele godine pomaže socijalno ugrožene i bolesne na području Mostara, a velike humanitarne akcije tradicionalno provodi za Božić i Vaskrs.

 

 

Izvor: Top portal 

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više