Hercegovina Vijesti

Trebinje: OŠ „Sveti Vasilije“ konačno rješava problem grijanja

Ugradnjom novih PVC prozora i alu-vrata, počela je rekonstrukcija Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ u trebinjskom naselju Gorica.

Vrijednost radova je 680.000 maraka, a sve se finansira u okviru Projekta energetske efikasnosti, koji finansira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinsrastvo i ekologiju RS i Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH.

Rekonstrukcija će, kako kaže Milorad Nadaždin, direktor škole, podrazumijevati demontažu svih starih i postavljanje novih otvora, izradu toplotne izolacije, fasade i krova, te zidanje nove kotlovnice.

Nadaždin pojašnjava da je planirano da svi radovi budu završeni u naredna tri mjeseca.

„Krenuli smo sa zamjenom otvora sa gornjih pozicija, na spratu i jednim dijelom učionica u prizemlju. Prošli smo i novi projekat za obavljanje mašinske faze kotlovnice u vrijednosti od 250.000 maraka, u okviru koje će biti urađena montaža novog kotla na pelet i kompletne prateće opreme, a rok za izvođenje te faze je mjesec i po, dok je rok za izvođenje komplentnih radova na školi tri mjeseca“, kaže Nadaždin.

Napominjući kako su u školi svi jako sretni što nakon nekoliko godina i nekoliko tendera, koji nisu uspjeli da prođu iz brojnih razloga, konačno otpočinju radovi, on dodaje kako se konačno rješenje toplotne izolacije u školi očekuje sa nestrpljenjem.

„Napokon ćemo u novoj školskoj godini imati odlične uslove za odvijanje nastave, da nemamo problem sa promajom, grijanjem. Prelazimo na grijanje na pelet i nadamo se da ćemo moći sada i da uštedimo na grijanju“, rekao je Nadaždin.

On je naveo da je tokom posljednjih pet godina u renoviranje škole, uključujući ovaj projekat koji se realizuje, uloženo oko milion i po maraka, a urađeno je, kako dodaje, dosta posla, jer su obnovljeni sportska dvorana, svlačionice i renovirano i savremenom tehnikom opremljeno nekoliko učionica i kabineta.

 

 

Izvor: Vesna Duka, Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

FOTO / Praznik odbojke u Gacku

Urednik

Čast i privilegija: Trener Leotara u stručnom štabu Srbije

Urednik

Mlijeko u BiH dva puta skuplje nego u Hrvatskoj, a maslac čak tri puta

Urednik

Učenik napao nastavnika u školi u Crnoj Gori

Urednik

Trebinje nizom aktivnosti njeguje sjećanje na vladiku Atanasija

Urednik

Agencija za statistiku BiH: U 2023. registrovano više od 1,2 miliona vozila

Urednik

Koliko se često traži odgoda početka služenja zatvorske kazne i kad je ona opravdana

Urednik

Trebinje ponovo proglašeno turističkim mjestom: U odnosu na prethodni put, osvojeno novih 50 bodova

Urednik

Novi festival kantautorske muzike početkom maja

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više