Hercegovina Naše priče

VIDEO / “Beogradski sindikat” za Padrino radio: “Oduševljeni smo Trebinjem, vraćamo se sigurno”

Grupa “Beogradski sindikat” sinoć je na Stadionu malih sportova “Aleksandar Masleša” u Trebinju održala fantastičan koncert  u organizaciji Humanitarne fondacije “Srbi za Srbe.

Mnogobrojna hercegovačka publika je sa oduševljenjem dočekala kultni hip-hop bend koji bez dlake na jeziku već dvije decenije kroz svoj rad kritikuje političku scenu, zalaže se za bolji socijalni položaj svog naroda, a poznati su i po organizaciji i podršci brojnih humanitarnih događaja.

Pored “Beogradskog sindikata” sinoć su na “Velikom sindikalnom koncertu” u Trebinju nastupili i Etno grupa Simonida, Marlon Brutal, Izvorna grupa Peče i trebinjski guslar Marko Butulija, a prikupljeni novac biće usmjeren za izgradnju kuća porodicama Milović i Bratić iz Bileće.

Sinoć su se na popularnoj “Brekani” čuli brojni hitovi “Sindikata” od kultnih “Sistem te laže” i “Balade disidenta”, do posljednjeg ostvarenja koji je ovaj bend snimio sa Danicom Crnogorčević “Jedina Srpska si ti”.

U razgovoru za Padrino radio i naš portal članovi Beogradskog sindikata, koji su po prvi put nastupili u najjužnijem gradu Srpske, nisu krili svoje oduševljenje gradom i onim što su imali priliku da vide tokom svog boravka u Trebinju.

“Ovo je prelep grad, to je utisak celog današnjeg dana koji je započeo liturgijom u manastiru Tvrdoš, kako bi moglo da bude sve ostalo. Predivni ljudi koje smo sretali na ulicama i na kraju kao vrhunac koncert sa odličnom atmosferom”, izjavio je Feđa Dimović, član Beogradskog sindikata, inače advokat po profesiji.

“Čuli smo danas da je Trebinje najživlje leti, tako da se nadamo da ćemo napraviti koncert nekada tokom leta ovde”, kaže Dimović.

Boško Ćirković, popularni Škabo, je po drugi put u Trebinju, a kao i prvi put i danas je učestvovao na trebinjskoj “Trci u kamenu”, popularnom “Vertikalu”, čija staza vodi od Arslanagića mosta do vrha Leotara. Ćirković je poslije uspona na Leotar zadržao dovoljno svježine i energije za nastup. Za naš radio govori o trci i nastupu:

“Prvi put sam na Trebinje vertikalu bio prije tri godine, prije pandemije korona virusa… Baš je bilo lepo vreme za trku i za razliku od prošli put znao sam se bolje obući, pa se nisam “skuvao”… Trka je organizaciono mnogo napredovala od prošli put i zaista smo uživali, a kada je sve tako lepo onda nemate problem da zadržite svežinu i za koncert”, istakao je popularni Škabo.

Članovi Beogradskog sindikata su rekli da već planiraju i privatno sa porodicama da ponovo posjete Trebinje, kako ističu na više dana, a svi se nadaju i novom nastupu pred ovdašnjom publikom.

Pogledajte cijeli razgovor sa njima koji je poslije nastupa vodila Ivana Kardum:

 

Djelić sinošnje atmosfere sa Stadiona “Alksandar Masleša” u Trebinju:

HP, mart 2022.

 

BONUS VIDEO:

 

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Servisne informacije za petak, 23. februar

Urednik

Javnim uslugama zadovoljno 72 odsto građana

Urednik

Najbogatiji srpski investitor odustao od ulaganja u RS

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više