Hercegovina Sport Vijesti

Iza fudbalskog kluba Hercegovac vikend je pun dešavanja

Mlađe kategorije Hercegovca igrale su na terenima od Trebinja do Nevesinja: u dvorani, na vještačkoj podlozi i travi, dok su prvotimci Hercegovca na domaćem terenu ugostili premijerligaša, ekipu Leotara.


U Gradu Sunca u Trebinju za vikend, 26. i 27. marta odigran je Turnir prijateljstva koji je okupio preko 50 ekipa iz regiona sa oko 700 đečaka, a na kome su učešće uzele i naše dvije najmlađe kategorije, generacije 2011/12. i 2013/14.

Generacija 2011/12. godište bila je smještena u grupu C sa Školom fudbala AS Međugorje, Leotarom 2 iz Trebinja, Portom 1 iz Podgorice i Župom 2 iz Nikšića.

Naši dječaci upisali su pobjede protiv Porta 1 sa 6:0 i Leotara 2 sa 3:1, dok su poraženi od AS Međugorja (3:0) i Župe 2 (2:0).

Iako su imali isti broj bodova, kao drugoplasirana Župa 2, zbog lošijeg međusobnog duela ekipa iz Nikšića se plasirala u četvrtfinale, a Hercegovac takmičenje završio kao treći u grupi.

Generacija 2013/14. svoje mečeve igrala je u dvorani, a bila je smještena u grupu B sa Budvom, Portom iz Podgorice i ŠF Tiki Taka iz Mostara.

Naša najmlađa generacija je upisala dvije pobjede protiv Porta (3:0) i Budve (1:0), te poražena od ŠF Tiki Take rezultatom 3:0 i tako zauzela drugo mjesto u grupi i ostvarila plasman u osminu finala.

U borbi za četvrtfinale naši dječaci su poslije velike borbe i neizvjesnosti poraženi minimalnim rezultatom 1:0.

Prvotimci Hercegovca u subotu su imali odličnu provjeru pred početak prvenstva, ugostivši ekipu Leotara iz Trebinja.

Naši fudbaleri su pružili odličan otpor i nadigravali se sa prvim sastavom premijerligaša iz Trebinja. Leotar je na kraju slavio 3:0 (1:0), golovima Milovića (40) i Arežine (62, 75), a Hercegovac je igrom pokazao da bez sumnje zaslužuje veći rang od trenutnog.

Na utakmicu sa Leotarom fudbaleri Hercegovca došli su u novoj opremi (trenerkama), koje je našem klubu poklonila firma NO-MI i MAXI marketi Bileća.

Vikend za nama zaokružili su pretpioniri, pioniri i kadeti Hercegovca gostovanjem u Nevesinju.

Pretpioniri “Hercegovca” u okviru 9. kola Omladinske lige RS – grupa Jug slavilii su rezultatom 4:1 (4:0), a strijelci su bili Andrej Albijanić, Miloš Samardžić, Sergej Vuković i Veljko Vuković za Hercegovac.

I pioniri Hercegovca slavili su sa 2:1 (2:1), a pobjedu izabranicima Svetozara Кašikovića i Dobrivoja Tabakovića donio je Aleksandar Vujović sa dva gola za dva minuta (20′, 21′).
Кadeti Hercegovca upisali su prvi poraz u prvenstvu. Naša ekipa poražena je rezultatom 4:2 (2:2), a golove za ekipu Hercegovca postigli su Marko Vujović i Nikola Đorđić.

 

Izvor: Radio Bileća

BONUS VIDEO

Slični članci

Zvanično počinju Olimpijske igre u Parizu, spektakularna ceremonija otvaranja na Seni

Urednik

U Trebinju otvorena godišnja izložba „Foto BiH“

Urednik

Parking-barijere na trotoaru glavne ulice

Urednik

U Srpskoj u rođeno 18 beba, Nevesinje bogatije za dječaka

Urednik

Humanitarni turnir 3×3 Mokri Dolovi

Urednik

„Live music“: Dražen Baković u petak 26. jula u Kafeu „Poeta“

Urednik

Roman Steve Grabovca na vrhu liste najčitanijih naslova u Narodnoj biblioteci Trebinje

Urednik

Arheološko otkriće u Bileći: Ostaci crkve iz četvrtog vijeka

Urednik

Gradonačelnik Ćurić organizovao prijem za članove ŽFK Leotar — nove članove Premijer lige

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više