Vijesti

Izložba hercegovačkih likovnih umjetnika u Nevesinju

U Galeriji Centra za kulturu večeras je otvorena grupna izložba Udruženja likovnih umjetnika Istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“, na kojoj je predstavljeno trinaest različitih likovnih radova savremenih hercegovačkih autora.

Izložbu je otvorila magistar likovnih umjetnosti Angelina Vukosav, naglasivši da se ovim likovnim djelima otkriva nadahnuće jedne umjetničke duše i zaviruje u umjetničko srce.

– Putujući iz rada u rad, osjećamo njihovu snagu, kao i inspiraciju koja je bila vodilja za umjetnike. Ovi radovi su inspirisani tlom, a Hercegovina je mjesto koje na neki način objedinjuje sve umjetnike. Svaki izraz i svaka pojedinačna slika jednaka je senzibilitetu njenog autora. Motivi su razni, od hercegovačkih pejzaža, mrtvih priroda, autoportreta, motiva majke i djeteta – pojasnila je Vukosav.

Predsjednica Udruženja likovnih umjetnika Istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ Nina Lojović Milinić rekla je da je ovo prvi put da se ovo Udruženje zvanično predstavlja nevesinjskoj publici.

– U Nevesinju se osjećamo kao kod kuće, jer ovo Udruženje obuhvata i teritorijalno i umjetnički Istočnu Hercegovinu. Oduševljeni smo Nevesinjem, njegovom prirodom, a posebno srdačnošću Nevesinjaca – istakla je Lojović Milinić.

Ona je dodala da je Udruženje nastalo 2013. godine uz podršku velikog broja umjetnika, i da su ostvarili veliki broj projekata od međunarodnog do lokalnog značaja.

– U Strazburu smo predstavljali likovnu scenu BiH, radili smo na turističko – kulturnoj promociji grada Trebinja kroz godišnju izložbu članova Udruženja na Trgu u Trebinju, po kojoj smo prepoznatljivi ne samo u našem gradu i Istočnoj Hercegovini nego i šire – rekla je Lojović Milinić.

Publika je imala priliku da se upozna sa likovnim stvaralaštvom Miomira – Miša Vemića, Snježane Domazet, Angeline Vukosav, Branke Vulić, Esme Čabrić Čevre, Nine Lojović Milinić, Zorana Dragičevića, Jelene Glogovac Savić, Lele Vuković Stanković, Biljane Rejnolds, Jelene Aleksić, Andree Krulj i Miloša Radića.

Postavka radova biće izložena u Galeriji Centra za kulturu do 17. oktobra.

uluih3

uluih4

uluih5

Izvor: Radio Nevesinje

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Najava: Izložba slika Zorana Tešanovića “Hipokoristik”

Urednik

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više