Vijesti

Izložba video radova Nenada Nedeljkova u KC Trebinje

Izložba video radova Nenada Nedeljkova naziva „Između vidljivog i unutrašnjeg, pojave i prolaznog. Telo“ biće otvorena 1. septembra u galeriji Kulturnog centra Trebinje sa početkom u 20 časova.

Kako saopštavaju iz Kulturnog centra Trebinje, postavku ovog multimedijalnog umjetnika iz Zrenjanina čine radovi iz četiri segmenta: „Izvan područja“, „Studija 2“, „Rastezanje svakodnevnice“ i „Noć za izgubljenog“.

„Baveći se ljudskim tijelom kao okosnicom svih svojih radova, koristeći se kombinovanim tehnikama i multimedijalnim pristupom, prodire u samu srž ljudskog bića. Bilo da govori o tijelu kao, s jedne strane, potrošnom, a s druge strane tako moćnom i savršenom skladu, odnosno njegovoj strukturi, Nedeljkov postavlja pitanje povezanosti tijela sa onim nevidljivim, neshvatljivim i mističnim dijelom, psihom, dušom i umom“, zapisala je Anja Marković, istoričarka umjetnosti.

Ona dodaje da umjetnik postavlja pitanja da li je tijelo zaista ogledalo našeg unutrašnjeg stanja, šta je realnost i šta je to što čini da je mi kao memoriju kreiramo prema sebi.

Nenad Nedeljkov je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, te je postdiplomske studije završio na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Do sada je imao više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Najava: Izložba slika Zorana Tešanovića “Hipokoristik”

Urednik

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više