Vijesti

Izložbom „Veliki kreator“ otvorena umjetnička kolonija „Kolo“

Izložbom slika i crteža Kristine Pirković pod nazivom „Veliki Kreator“ sinoć je u galeriji Kulturnog centra Trebinje otvorena deveta Međunarodna umjetnička kolonija „Kolo“.

Kristina Pirković je navela da joj je čast što njena izložba otvara ovogodišnju koloniju „Kolo“. Kaže da se bavi pretežno figuracijom, a da je u fokusu njenog rada čovjek.

„Ono što mene interesuje je čovek i ta situacija duhovno-materijalno, odn. ta dva polariteta koja se dešavaju u svakom ljudskom biću. Ja negde pratim istoriju čovečanstva i civilizacije, zanimaju me promene koje se dešavaju kao posledica našeg delanja i pravac u kom se krećemo“, istakla je Pirković.

Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja, naglasio je da je ova umjetnička kolonija od velikog značaja za kulturnu ponudu Trebinja, u koje se umjetnici rado vraćaju, ali i dolaze novi.

Zahvalio je organizatorima kolonije, kao i Kulturnom centru Trebinje koji je ustupio svoj galerijski prostor, a koji se „uzdiže u jednu od najznačajnijih ustanova kulture u regionu i na čije se konkurse za izlaganje prijavi više od stotinu autora“.

Organizator i selektor kolonije Dražen Milić rekao je da na ovogodišnjoj koloniji učestvuje deset mladih neafirmisanih umjetnika iz regiona te pet gostujućuh, naših lokalnih umjetnika iz Hercegovine.

U okviru „Kola“, u petak, 31. maja u 19 časova na platou Muzeja Hercegovine biće održana humanitarna izložba i aukcija slika, a sav prihod od prodaje namijenjen je mladoj Trebinjki Svetlani Knežević koja boluje od cerebralne paralize.

Umjetničku koloniju zatvara izložba radova nastalih tokom njenog trajanja, a koja će biti otvorena u galeriji Kulturnog centra Trebinje 1. juna u 20 časova.

BONUS VIDEO

Slični članci

Najava: Međunarodni memorijalni plivački miting „Srđan i Maksim“ 2024 u Trebinju

Urednik

 ŽOK Gacko “RD Swisslion”: Preko Zagreba ka Ligi šampiona

Urednik

Održan pomen carskoj porodici Romanov i Donskom puku u Bileći

Urednik

Omaž Goranu Bulajiću otvara trebinjski „Festival festivala“

Urednik

U Srpskoj rođeno 27 beba: U Nevesinju tri d‌jevojčice i jedan d‌ječak, u Trebinju d‌ječak i d‌jevojčica

Urednik

Najava: Skokovi sa brane na jezeru Klinje Gacko 2024

Urednik

Aleksija uči da profesionalno pliva, pleše u „Vi-densu“, a trči u „Spartakusu“

Urednik

Rukometni klubovi saznali imena rivala: Leotar prvi ide u Tursku

Urednik

Radno vrijeme prilagoditi vremenskim uslovima

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više