Ex YU Vijesti

Jeftiniji, a kvalitet možda i bolji nego u Dubrovniku – poručuju iz popularnog letovališta

Neumski hotelijeri u predsezoni već beleže pozitivne rezultate, a u naredna dva meseca očekuju goste iz zapadne Evrope, ali i dalje im nedostaje sezonskih radnika.

“Od nadolazeće turističke sezone očekujemo jako dobre rezultate, jer u predsezoni imamo pozitivne pokazatelje, posebno sada u obliku konferencijskog turizma, a u aprilu i maju očekujemo goste sa zapadnog tržišta Evrope”, rekao je predsednik Udruženja hotelijera opštine Neum Branimir Butigan.

Pri tome je istakao kako zasad ne beleže otkazivanje rezervacija. Naprotiv, kako kaže, gosti sa zapadnih tržišta beleže redovan broj rezervacija.

“Što se tiče gostiju iz istočne Evrope, posebno Poljske, imamo malo stagnaciju, ali verujem da će ubrzo doći i oni, jer su svoje serijale najavili i pre početka krize u Ukrajini”, rekao je Butigan.

On smatra da se Neum može meriti sa ponudom koju nude mesta u susednoj Republici Hrvatskoj, posebno na gastronomskom planu.

“Poredeći se s Dubrovnikom, oni imaju par restorana sa Mišelinovom zvezdicom koje mi nemamo, ali za ostatkom Hrvatske sigurno ne zaostajemo. Mislim da smo cenovno pristupačniji, kvalitetom isti, ako ne i bolji”, naglasio je predsednik neumskog Udruženja hotelijera.

Turistička slika gostiju je šarenolika, ali preovladavaju domaći turisti.

“U samom srcu sezone najviše beležimo domaće goste i one iz Srbije. Što se tiče hotelskog smeštaja veliki broj čine stranci, posebno u predsezoni, u kojoj dominiraju Austrijanci i sezoni, gde dominiraju Francuzi, Slovenci i Poljaci”, ističe Butigan.

Takođe, on smatra da su smeštajni kapaciteti za sada zadovoljavajući.

“Hoteli i apartmani su popunjeni do poslednjeg mesta, mislimo da je to optimalan broj koji gradska infrastruktura može podneti. Dok ne dođe do povećanja i proširenja mesta za kupanja, novih plaža, javnih garaža, mislimo da je ovo za sada dovoljno”, dodaje.on.

 

Izvor: B92

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Niče dvorac u srcu ruže vjetrova: Na mjestu gde se spajaju planine i ravnica, dešava se magija!

Urednik

Čast i privilegija: Trener Leotara u stručnom štabu Srbije

Urednik

Mlijeko u BiH dva puta skuplje nego u Hrvatskoj, a maslac čak tri puta

Urednik

Učenik napao nastavnika u školi u Crnoj Gori

Urednik

Trebinje nizom aktivnosti njeguje sjećanje na vladiku Atanasija

Urednik

Agencija za statistiku BiH: U 2023. registrovano više od 1,2 miliona vozila

Urednik

Koliko se često traži odgoda početka služenja zatvorske kazne i kad je ona opravdana

Urednik

Trebinje ponovo proglašeno turističkim mjestom: U odnosu na prethodni put, osvojeno novih 50 bodova

Urednik

Novi festival kantautorske muzike početkom maja

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više