Hercegovina Vijesti

Kakvo nas vrijeme očekuje novogodišnjoj noći

Ova novogodišnja noć će biti još jedna u nizu toplijih posljednjih godina.

Kako je rekla Milica Đorđević, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda, gostujući u ATV jutru, prognoze za sada govore da će novogodišnja noć opet biti u znaku toplijeg vremena.

„Ali postoje šanse da se ipak nešto promijeni, mada je mislim da će ostati ovako kako jeste. U narednom periodu dolazi do daljeg porasta temperature, krenuće da duva jugo, ne jak sa olujnim udarima kao u prethodnom periodu,  ali dovoljno da donese porast temperature“, rekla je Đorđevićeva.

Danas će temperature ići do 10, 12 stepeni, sutra ponegdje i do 15, a potom znatno toplije vrijeme, tako da će u nekim krajevima temperatura biti od 12, 13, pa i do 18 stepeni, rekla je ona.

„Pred samu Novu godinu očekujemo blago zahlađenje, tako da pred Novu godinu očekujemo da dnevne temperature budu oko desetak stepeni, bez izraženih padavina. Dakle, do kraja godine ništa od značajnih zahlađenja i od značajnih padavina. I dalje ćemo biti pod uticajem toplog vazduha, što i nije možda dobra vijest. Snježne padavine će i ove godine, nažalost, izostati“, izjavila je ona.

Podsjetila je da je ozbiljni snježni pokrivač posljednji put bio 2015. godine, kada smo imali snijeg u svim krajevima. Od tada do danas snijega za Novu godinu nije bilo u nižim krajevima.

„Ova nova godina neće biti baš topla kao prethodna, s obzirom da su tada dnevne temperature bile oko 20 stepeni, ali će biti jedan od toplijih sa dnevnom temperaturom u velikom plusu u svim krajevima“, istakla je Đorđevićeva.

 

 

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

FOTO / Praznik odbojke u Gacku

Urednik

Čast i privilegija: Trener Leotara u stručnom štabu Srbije

Urednik

Mlijeko u BiH dva puta skuplje nego u Hrvatskoj, a maslac čak tri puta

Urednik

Učenik napao nastavnika u školi u Crnoj Gori

Urednik

Trebinje nizom aktivnosti njeguje sjećanje na vladiku Atanasija

Urednik

Agencija za statistiku BiH: U 2023. registrovano više od 1,2 miliona vozila

Urednik

Koliko se često traži odgoda početka služenja zatvorske kazne i kad je ona opravdana

Urednik

Trebinje ponovo proglašeno turističkim mjestom: U odnosu na prethodni put, osvojeno novih 50 bodova

Urednik

Novi festival kantautorske muzike početkom maja

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više