RS i BiH Vijesti

„Kao da ih prave od suvog zlata“ Najobičnija kifla u pojedinim pekarama i marketima košta 0,5 KM

Građani se u posljednjih mjesec i po dana suočavaju sa sve agresivnijim  poskupljenjima hrane i ostalih roba koje svako domaćinstvo mora da kupuje, a većina je, zbog osiromašenih kućnih budžeta, najosjetljivija na skokove cijena onih najosnovnijih namirnica.

Među njima su, svkako, ulje, brašno, hljeb, te pekarski proizvodi koji nigdje u svijetu ne predstavljaju nikakav luksuz, a kod nas to polako postaju.

Tako je cijena kifla, i to onih bez ičega, a koje dosežu težinu od 70 grama, u pojedinim pekarama i marketima u Banjaluci dostigla 0,5 KM.

FOTO:  GORAN ŠURLAN/RINGIER
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

S obzirom na to da vreća od 25 kilograma kvalitetnijeg brašna košta 33 KM, nije teško izračunati da je cijena kilograma oko 1,3 KM. To znači da kilogram ove osnovne namirnice košta taman koliko iznose 2,5 kifle?!

A o kolikom je poskupljenju riječ, svjedoči i činjenica da oni koji nisu bili upoznati sa novim cijenama, nerijetko vraćaju kifle koje su mislili kupiti.

– Juče sam u jednoj pekari planirao da djeci kupim šest kifla za doručak. Ostao sam zabezeknut kad mi je trgovkinja rekla da to košta tri KM, odnosno, da jedna košta 0,5 KM, a donedavno je bila 0,3 KM. Vratio sam ih i izašao iz radnje sa jednim hljebom, koji je takođe poskupio, ali ga je, opet, isplativije kupovati. Kifle su, praktično, postalje najskuplji dio doručka ili večere, što nikada nije bilo. Pa, kao da ih prave od suvog zlata, a ne od brašna – poručuje Miroslav S. iz Banjaluke.

 

Izvor: Srpska info

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više