Hercegovina Vijesti

Ko je odgovoran jer je Kinez pobjegao iz zatvora

Kinez koji je pobjegao iz Okružnog zatvora u Trebinju lociran je juče na području trebinjskog sela Lastva, ali je uspio da pobjegne. Uočili su ga zatvorski policajci koji su na terenu, ali je bjegunac umakao u brdo.

O tome kako ko je zakazao u ovom slučaju, za ATV je govorio Pero Dunjić, pomoćnik ministra pravde Republike Srpske za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija.

„U ovom slučaju zakazala je kazneno-popravna ustanova, KPZ u Trebinju, služba obezbjeđenja. Kazneno-popravne ustanove su posebne ustanove u sastavu i pod neposrednim nadzorom Ministarstva pravde Srpske, KP ustanovama rukovode direktori koji su za svoj rad direktno odgovorni ministru pravde. Da ne bi prejudicirali stvari, čekamo zvanični inspekcijski nadzor, odnosno izvještaj koji će biti danas ili sutra. Odgovoran je rukovodilac kazneno-popravne ustanove i služba obezbjeđenja. Ta služba viši vanjsko i unutrašnje obezbjeđenje ustanove i stara se o redu i kontroliše sva kretanja pritvorenih i osuđenih lica“, rekao je Dunjić za ATV.

On je još jednom apelovao na građane da, ako uoče lice, odmah jave policiji.

„Dobro bi bilo da građani koji uoče sumnjivo lice odmah jave policiji. Dešava se da je on bio na par mjesta, i da ga ljudi nisu adekvatno prijavili“, kaže Dunjić.

 

 

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

Tribina o kulturno istorijskoj i prirodnoj baštini u Muzeju Hercegovine u Trebinju

Urednik

Do kraja godine u funkciji zajednički prelaz na Zupcima

Urednik

U Bileći ponovo radi Muzička škola

Urednik

Najava: Izložba slika Zorana Tešanovića “Hipokoristik”

Urednik

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više