Hercegovina Vijesti

Ko je uhapšen u policijskoj akciji „Strač“?

Šest osoba uhapšeno je u akciji „Strač“ zbog sumnje da su se bavili švercom droge nakon čeha je protiv dvojice podnesen izvještaj tužilaštvu.

Kako saznajemo uhapšeni su Trebinjci M.T. i S.T., P.Č., M.M. i D. V. , dok je akcijom obuhvaćen i M.N. i za njim se traga.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Trebinje navodeći inicijale, tokom akcije u pretresima na području Trebinja oduzeto je 782 grama hašiša, 462 grama spida i kilogram nepoznate bijele praškaste materije.

– Nepoznata materija će se vještačiti kako bi se utvrdilo da li je riječ o preparatima koji su na listi opojnih droga ili je riječ o preparatima koji se koriste pri miješanju sa opojnim drogama kako bi se dobila veća količina u uličnoj preprodaji-rekli su u policiji.

Osim narkotika u ackiji je zašplijenjen i aparat za vakumiranje, najlonske vakuum kese, metalna mrvilica, 201 metak i drugi predmeti koji će poslužiti u dokazivivalju počinjenih krivičnih djela.

Operativnu akcija „Strač“ realizovali su policijski službenici PU Trebinje, uz nadzor Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS od marta do septembra 2022. godine.

– Protiv lica M.S. će se Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnjeti izvještaj za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, dok će protiv lica D.V. biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija-saopštila je policija.

Detalji akcije saopšteni su i na konferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje. Načelnik ove uprave Siniša Laketa je precizirao da se radi o akciji koja je konkretno usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na ulicama Trebinja od marta do septembra ove godine.

– Porovođenja ovih aktivnosti, dokumentovano je i više prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju opojnih droga, a u toku je preduzimanje daljih mjera i radnji pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, pod čijim je ingerencijama bila i ova akcija-naveo je Laketa.

Pootvrdio je da se radi o većem broju lica koja su od ranije poznata po vršenju krivičnih djela, kao i djela koja su dovela do realizacije operativne akcije „Strač“.

 

 

Izvor: Glas Srpske

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više