Vijesti

Konkurs za izradu vizuelnog identiteta Omladinskog regionalnog festivala „ORFEJ“, Bileća 2024

JU Dom kulture „Jevto Dedijer“ Bileća i Udruženje građana „Eho“ Bileća kao organizatori Omladinskog regionalnog festivala „ORFEJ“ raspisuju konkurs za idejno rješenje logotipa i vizuelnog identiteta Festivala  ORFEJ za 2024. godinu.

ORFEJ je regionalni festival omladinske kulture na kome će biti predstavljeno umjetničko stvaralaštvo mladih iz regiona u različitim umjetničkim izrazima (pozorište, muzika, likovna umjetnost, film, književnost i dr). Naziv festivala nastao je prema najznačajnijem kulturnom spomeniku pronađenom na teritoriji opštine Bileća, a riječ je o antičkom mozaiku Orfeja, koji se čuva u Zemaljskom muzeju u Sarajevu. Festival Orfej  kroz svoj revijalni program (pozorišne predstave, koncerti rok muzike, likovne izložbe, književne večeri, projekcije filmova) treba da predstavi savremeno stvaralaštvo mladih.

Idejni koncept vizuelnog identiteta Festivala treba da oslikava zamisao Festivala, kreativnu atmosferu, koju čine muzičko, pozorišno, likovno, književno… stvaralaštvo mladih, ali i da uspostavi vezu između savremenog omladinskog stvaralaštva i kulturne tradicije Bileće prezentovane kroz antički mozaik Orfeja iz Panika.

Rješenja logotipa i vizuelnog prijedloga identiteta Festivala sa kojim se konkuriše treba da je u vidu prezentacije. Prezentaciju treba poslati u digitalnoj formi, u PDF formatu, na 70 x 100 cm (vertikala) sa odgovarajućom rezolucijom za štampanje 300 dpi/inch. Na njoj treba da se predstavi idejno rješenje vizuelnog identiteta sa primijenjenim logotipovima festivala .

Puna prijava na konkurs podrazumijeva rješenje logotipa Festivala i idejno rješenje vizuelnog identiteta Festivala primijenjeno na na reklamni materijal:

  1. plakat (format papira B2 – 50 x 70 cm, vertikala)
  2. bilbord
  3. rollup (100 x 200 cm, vertikala)
  4. flajer sa programom (format A5, vertikala)
  5. rješenje za zastavu festivala (slobodan format)
  6. zahvalnica za učešće (format A4, vertikala)
  7. katalog izložbe sa prijedlogom naslovne i unutrašnje strane (22×22 cm).

Reklamni materijal mora da sadrži pun naziv Festivala: ORFEJ Omladinski regionalni festival, Bileća 1. septembar – 15. oktobar 2024. Rješenje logotipa mora da sadrži:  ORFEJ Omladinski regionalni festival.

Na reklamnom materijalu treba predvid‌jeti mjesta za logotipa Doma kulture, Udruženja građana „Eho“, kao i na odvojenom dijelu logotipe potencijalnih sponzora.

Prijavljivanje kandidata je anonimno i pod šifrom. Prijedloge rješenja slati isključivo elektronskim putem na adrese: domkulturejevtodedijer ili ehobileca@gmail.com .

Elektronsku poruku nasloviti ORFEJ – šifra kandidata.

Rok za slanje radova je 20. avgust 2024.

Nagrada se dod‌jeljuje u jednoj kategoriji i njena vrijednost iznosi 500 KM.

 

Padrino, avgust 2024

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više