Tromeđa Vijesti

Na granici između BiH i Crne Gore oduzeto 30.000 dolara

Od dvoje državljana Bjelorusije na graničnom prelazu Deleuša između BiH i Crne Gore oduzeta je gotovinu u iznosu od 30.000 dolara.

Naime, carinski službenici Uprave za indirektno oporezivanje u saradnji sa službenicima Granične policije BiH privremeno su oduzeli novac prilikom izlaska iz BiH jer nije bio prijavljen prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Rača, kada su strani državljani ulazili u carinsko područje BiH.

„Carinska služba Uprave za indirektno oporezivanje će u narednom periodu vršiti pojačane mjere nadzora prenosa gotovine preko svih međunarodnih graničnih prelaza. Kako ne bi bili u prekršaju i u situaciji da im se novac oduzme, pozivamo sve koji prenose gotovinu u iznosu većem od 20.000 KM, da to prijave carinskoj službi BiH. Pored gotovine, obaveza prijavljivanja se odnosi i na vrijednosne papire, čekove i slično, čija je vrijednost veća od 20.000 KM“, navode iz UIO.

Navode da se prijava podnosi na pisanom „Obrascu za prijavu gotovine“ koji sadrži podatke o: podnosiocu, vlasniku gotovine, predviđenom primaocu gotovine, iznosu i vrsti gotovine, porijeklu i namjeni, smjeru putovanja i prevoznom sredstvu.

Napominju da svako fizičko lice može popuniti obrazac elektronskim putem, te ga ispunjenog i isprintanog predati službeniku na graničnom prelazu ili ga ispuniti na samom graničnom prelazu.

Obrazac za prijavu gotovine je dostupan na službenoj web stranici UIO u pdf formatu, dok se za ispunjavanje na graničnom prelazu obrazac se može zatražiti i dobiti od strane carinske službe.

 

 

 

Izvor: Agencije

BONUS VIDEO

Slični članci

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

VIDEO / Sve više razvoda: Da li je institucija braka u krizi?

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više