Hercegovina Vijesti

Na području Ljubinja oduzeta 152 kg rezanog duvana

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) na području opštine Ljubinje zbog nezakonitog prometovanja oduzeli su 152 kg sitno rezanog duvana tržišne vrijednosti 20.500 KM.

“Službenici Odsjek za provođenje propisa u Regionalnalnom centru Mostar su na osnovu informacija zaprimljenih putem otvorene linije ‘Stop švercu’ proveli dvije akcije na području Ljubinja. Tom prilikom oduzeli su 152 kg rezanog duvana za pušenje, procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu od 20.500 KM, koji nije bio na propisan način obilježen akciznim markicama UIO”, saopšteno je juče iz UIO BiH.

Navode da će Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Mostar i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima na otkrivanju i procesuiranju lica koja se bave prometom cigareta i rezanog duvana, koji nisu na propisan način obilježeni akciznim markicama Uprave, kao i svih duhanskih prerađevina bez vjerodostojne dokumentacije.

Za utvrđene nezakonitosti protiv počinioca nezakonitih radnji biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

UIO BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

VIDEO / Sve više razvoda: Da li je institucija braka u krizi?

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više