Hercegovina Vijesti

Nevesinje: Na jezeru Alagovac svečano je pušten u funkciju prečistač pitke vode

Spasovdan je u Nevesinju proslavljen u duhu pravoslavne tradicije, ali i projekata koji treba da donesu bolji život građana.

Na jezeru Alagovac svečano je pušten u funkciju prečistač pitke vode. Projekat vrijedan tri miliona maraka koji su zajednički finansirali Vlada RS, opština Nevesinje i Slovenačka agencija za međunarodnu saradnju omogućiće kontinuirano snabdijevanje stanovništva čistom i ispravnom vodom tokom čitave godine.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo što je riješen vjekovni problem koji su imali građani Nevesinja, pogotovo u ljetnim mjesecima kada su oskudijevali vodom za piće.

‒ Ponosan sam što mogu dati lični pečat i doprinos realizaciji ovog projekta koji će omogućiti još bolji i napredniji život u Nevesinju ‒ rekao je Višković.

On je istakao da budućnost Nevesinja nije upitna, da ova opština ide koracima razvoja i da će u godinama koje dolaze biti poželjna destinacija za život.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da opština Nevesinje ugradnjom prečistača obezbijedila najvažniji resurs današnjice i da je postala jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja se vodom napaja iz dva izvora.

Avdalović je napomenuo da je instalirana najmodernija oprema i primijenjena savremena tehnološka rješenja, a da je kapacitet novog postrojenja 66 litara u sekundi.

Radove na rekonstrukciji prečistača izvodila je slovenačka firma ESOTECH iz Velenja. Zaokruživanju finasijske konstrukcije projekta pomogla je Slovenačka agencija za međunarodni razvoj sa 460.000 evra.

Ambasador Slovenije u BiH Damjan Sedar rekao je da ga raduje što ima priliku da prisustvuje događaju kada Vlada Slovenije pruža pomoć građanima Nevesinja, Republici Srpskoj, BiH.

‒ Naša podrška ide dalje, prema vašem napretku, reformama, putu do EU, prema onom životu koji zaslužujete ‒ istakao je Sedar.

 

Izvor: Radio Nevesinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više