Hercegovina Vijesti

Nevesinje: Promocija knjige i izložba fotografija „Zemljom Hercegovom“ u srijedu

Narodna biblioteka Nevesinje i Centar za kulturu „Nebojša Glogovac“ u srijedu, 12. jula 2023. u 20 časova u Galeriji organizuju izložbu fotografija i promociju knjige „Zemljom Hercegovom “ autora Radomira i Alekse Vučkovića.

Dugogodišnji predsjednik SPКD „Prosvjeta“ Gacko i direktor Narodne biblioteke Gacko, profesor geografije, Radomir Vučković, autor je preko 150 emisija „ Zemljom Hercegovom“ i koautor istoimene izložbe fotografija.

„Aleksa i Radomir Vučković napisali su knjigu-enciklopediju o hercegovačkim selima, svojim istraživanjem kao fotografskim aparatom zadržavajući istorijski trenutak prvih decenija 21. vijeka i prikazujući u njoj na malom prostoru istovremeno pejzaž, geografske pojmove i imena, istorijske i kulturne slojeve, kao i trenutna etnografska i demografska stanja srpske Hercegovine,“ kaže između ostalog, u recenziji knjige dr Milan Micić, istoričar i književnik.

Na promociji će govoriti recenzent knjige, dr Dragoslav Banjak, direktor Muzeja Hercegovine, mr Ivana Grujić i predsjedniki SPКD „Prosvjeta“ Gacko, Dragutin Papović.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više