Hercegovina Vijesti

Nevesinjski osnovci pokazali likovno umijeće

Grupna likovna izložba „Put u Narniju“ učenika Osnovne škole „Risto Proroković“ otvorena je večeras u Galeriji Kulturnog centra „Nebojša Glogovac“ u Nevesinju.

Izložbu je otvorila magistar likovnih umjetnosti Angelina Vukosav istakavši da je ovo jedna vrlo zanimljiva i kvalitetna izložba, što potvrđuje da Nevesinje ima puno talentovane djece.

izlozba os 3

– Na ovoj izložbi možemo vidjeti radove različitih umjetničkih stilova i žanrova. Trudićemo se da i u budućnosti podržimo ovu talentovanu djecu i likovno stvaralaštvo u našem gradu – rekla je Vukosav.

Direktorica škole Mara Šaran pojasnila je da su svi radovi nastali u toku redovne nastave likovne kulture, i da su rezultat konstantnog rada nastavnice Tanje Pikule sa njenim učenicima.

– Hvala mojim kolegama na trudu, zalaganju i ljubavi koju ulažu u radu sa djecom, a rezultati se vide kroz ovu izložbu i mnoga druga kulturna dešavanja koje organizuje naša škola. Ovom izložbom djeca su pokazala veliko umijeće, talenat i zrelost u izražavanju svojih emocija – dodala je Šaran.

Nastavnica likovne kulture Tanja Pikula rekla je da je ovo peta po redu izložba Osnovne škole „Risto Proroković“ u kojoj učestvuju učenici od 6. do 9. razreda.

izlozba os 1

– Ukupno je izloženo oko 150 učeničkih radova i drago mi je što šira publika može uživati u njima, kao što ja uživam svaki dan. Zahvalila bih se djeci na njihovom trudu i radu, a meni kao nastavnici veliko je zadovoljstvo raditi sa njima – naglasila je Pikula.

Postavka učeničkih radova biće otvorena u Galeriji do 23. maja.

Izvor: Radio Nevesinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Zvanično počinju Olimpijske igre u Parizu, spektakularna ceremonija otvaranja na Seni

Urednik

U Trebinju otvorena godišnja izložba „Foto BiH“

Urednik

Parking-barijere na trotoaru glavne ulice

Urednik

U Srpskoj u rođeno 18 beba, Nevesinje bogatije za dječaka

Urednik

Humanitarni turnir 3×3 Mokri Dolovi

Urednik

„Live music“: Dražen Baković u petak 26. jula u Kafeu „Poeta“

Urednik

Roman Steve Grabovca na vrhu liste najčitanijih naslova u Narodnoj biblioteci Trebinje

Urednik

Arheološko otkriće u Bileći: Ostaci crkve iz četvrtog vijeka

Urednik

Gradonačelnik Ćurić organizovao prijem za članove ŽFK Leotar — nove članove Premijer lige

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više