Vijesti

Novi kružni tok u Trebinju pušten u promet

Na raskrsnici puteva iz pravca Bileće, Ulice kralja Petra i Kamenog mosta u centru Trebinja završeni su radovi i pušten je u saobraćaj kružni tok, za šta je Gradska uprava izdvojila 175.000 maraka sa PDV-om iz lokalnog budžeta.

„Izdvojili smo značajna sredstva, uz maksimalno kratko vrijeme potrebno da se projekat okonča, zbog čega zahvaljujem svima i na strpljenju i onim koji su vjerovali da će se sve okončati u roku od 30 radnih dana i danas je taj rok“, istakao je u petak obilazeći ovu saobraćajnicu gradonačelnik Mirko Ćurić.

On je zahvalio i nadležnom odjeljenju za stambeno-komunalne poslove grada Trebinja, sa Spasojem Radovićem na čelu, koje je ispratilo projekat, kao i nadležnim inženjerima i „Hercegovinaputevima“, koji su u maksimalno kratkom roku isprojektovali i završili kružni tok.

Napominjući da je sve dobro isprojektovano tako što su uz maksimalnu iskoristivost zemljišta saobraćajnicu učinili dovoljno širokom da njome prolaze i šleperi, Ćurić je kazao da su i suženja koja su urađena tako izvedena da imaju svoju svrhu – da uspore vozila kako ne bi velikom brzinom ulazila u kružni tok.

„Ipak, trajno rješenje za teretni saobraćaj je obilaznica oko grada, koju ćemo svakako raditi“, dodaje Ćurić.

Inženjer na održavanju puteva u „Hercegovinaputevima“ Ljubiša Madžar kaže da radovi jesu bili zahtjevni zbog ograničenih rokova i vremenskih prilika koje radnicima nisu išle na ruku, ali su se mogli završiti i koji dan prije.

„Dok su ovdje bili semafori – bilo je i više zastoja, jer se nekolika puta moralo zaustavljati do uključenja zelenog svjetla, što sada ne otežava saobraćaj, a što će se tek pokazati dobrim sada, kada počinje turistička sezona“, kazao je Madžar.

Odmah nakon izgradnje saobraćajnice, na kružnom toku će biti posađeno i zelenilo, a u Gradskoj upravi su najavili radove na još nekim gradskim putnim dionicama i raskrsnicama, među kojim je, kako kaže Madžar, isključna traka prema Gradskom groblju, koja predstavlja usko saobraćajno grlo.

Planirana je i gradnja kružnih raskrsnica na južnom dijelu grada, kod stare autobuske stanice, kao i još neke putne dionice u gradu.

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Rekordan broj učesnika na 24. susretima radnika “Elektroprivrede RS”

Urednik

Trebinje osvjetljava svaki neosvijetljeni kutak

Urednik

Vinu iz Trebinja bronzana medalja među 18.000 vina

Urednik

Treningom u prirodi završena sedma sezona „Škole sporta“

Urednik

Sjajna atmosfera u Minhenu pred meč Srbije i Slovenije: Zaigralo se i kolo(VIDEO)

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 20. do 25. juna

Urednik

Srpska i Crna Gora žele graditi hidroelektranu na Bilećkom jezeru

Urednik

Najava: Godišnji koncert dječjeg hora „Bubamarac“ u Trebinju

Urednik

Srbija i Slovenija otvaraju dan na ЕP: Pobjeda Orlova za veliku šansu

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više