Vijesti

Otvorena izložba digitalnih kolaža „Metafora, san“ Ane Vejin Bejat

Izložba digitalnih kolaža „Metafora, san“ Ane Vejin Bejat, mastera grafičkog dizajna, otvorena je u galeriji Kulturnog centra Trebinje.

Autorka je za svoju prvu samostalnu izložbu stvorila razglednice iz svojih snova – Trebinje sastavljeno od njegovih najpoznatijih fragmenata. Koristeći se fotografijama iz lične arhive, kao i starim razglednicama Trebinja, kreirala je dvadeset kolaža koji čine svojevrsnu fuziju Trebinja nekada i sad.

„Radom u programima za grafički dizajn, dobila sam različite gradivne površine koje sam dalje kolažirala na čistoj bijeloj pozadini. Radovi su sastavljeni od dijelova starih razglednica u boji, crno-bijelih i digitalnih fotografija današnjeg Trebinja i posebno istaknutih, jarko kolorizovanih fragmenata koji predstavljaju zvijezdu svakog kolaža ponaosob. Za te zvijezde odabrala sam turistički poznate predstavnike našeg grada, a oni su odrađeni tako da izgledaju kao uljane slike čije boje se tope u kontrastu sa ostalim dijelovima kolaža”, navela je Ana Vejin Bejat.

Dodaje da je ovim formama željela da dočara publici ljepotu grafičkog dizajna kroz ljepotu jednog grada, bisera juga Republike Srpske, našeg dragog Trebinja.

Izložbu „Metafora, san“, koju će ljubitelji likovne umjetnosti moći da pogledaju do 1. septembra, svečano je otvorila Tanja Sekulović, galerista Kulturnog centra Trebinje.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković

Izvor: KC Trebinje

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više