RS i BiH Vijesti

Papirni dnevnici uskoro prošlost

Osnovnim i srednjim školama na području Unsko sanskog kantona isporučeno je 600 prenosnih računara u sklopu projekta digitalizacije ovdašnjeg obrazovanja čija vrijednost iznosi 900 hiljada maraka.

Prema riječima Almina Hopovca, resornog ministra obrazovanja u Vladi USK, cilj svega je da se do kraja ove kalendarske godine konvencionalni dnevnici, način ocijenjivanja te upravljanja podacima i informacijama u potpunosti zamijene digitalnim modelom.

„Na ovome smo radili u proteklih godinu dana, a rukovodstvima škola dat je zadatak da ažuriraju i pripreme školsku građu za elektronski unos podataka i njihovo uvezivanje u jedinstveni sistem koji bi početkom iduće školske godine trebao zaživjeti. Ovisno o potrebama svaka škola je dobila odgovarajući broj laptopa“, istakao je Hopovac.

Prema njegovim riječima, kompletan obrazovni sistem će u elektronskoj platformi na internetu biti dostupan svim akterima u obrazovnom procesu.

„Učenici, nastavnici i direktori će imati uvid u sve potrebne podatke, a roditelji učenika biće upoznati s tim kako uče njihova djeca. Cilj svega je transparentan i kvalitetniji sistem obrazovanja. Ovo je važan projekat za nas, jer moramo odgovoriti izazovima modernog doba. Bez ovakve opreme to jednostavno nije moguće, a namjeravamo da i u budućem periodu nastavimo s ovakvim koracima i pojačamo internetsku konekciju u svim školama“, istakao je Hopovac.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu su okončane tenderske procedure, te izabran dobavljač opreme koja je naposlijetku dostavljena ovdašnjim obrazovnim ustanovama.

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više