Hercegovina Vijesti

Počela isplata dječijeg dodatka za mart

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske počinje danas redovnu isplatu dječijeg i materinskog dodatka, prava na pomoć za opremu novorođenčeta, naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete i prava na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju, saopšteno je iz ovog fonda.

Martovska isplata dodatka na djecu obuhvata 19.009 djece, odnosno 11.210 korisnika-roditelja za prvo, drugo, treće i četvrto dijete, kao i za djecu vulnerabilnih kategorija. Za isplatu ovog prava obezbijeđeno je 2.344.885 КM. Materinskim dodatkom za mart je obuhvaćeno 5.329 majki-porodilja, za isplatu koga je izdvojeno 2.158.245 КM.

Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 155 majki/porodilja, odnosno 145 trećerođene i 18 četvrtorođene djece, za šta je izdvojeno 95.100 КM. Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 442.250 КM za 866 porodilja/majki, odnosno 885 djece/novorođenčadi.

Isplatom za mart za pravo na naknadu roditelju-njegovatelju ili njegovatelju izdvojeno je 315.360 КM, za ukupno 584 roditelja/njegovatelja. Na osnovu prava za refundaciju naknade plate za vrijeme korišćenja porodiljskog odsustva za mart izdvojeno je i isplaćeno 3.902.580 КM.

 

Izvor: SRNA

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više