RS i BiH Vijesti

Povećan broj krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda u Herecgovini

Na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje u 2023. evidentirano je za 8,4 odsto više krivičnih djela nego u 2022, stanje bezbjednosti u saobraćaju nije na zadovoljavajućem nivou, uprkos preduzetim aktivnostima, ali je ukupna bezbjednosna situacija zadovoljavajuća, rekao je danas načelnik Uprave Siniša Laketa.

Laketa je naglasio da je u prošloj godini realizovano nekoliko operativnih akcija, napominjući da je u akciji „Oganj“ rasvijetljena većina paljevina koje su se desile tokom 2021. i 2022. godine.

Predstavljajući rezultate rada Uprave u prošloj godini, Laketa je naveo da je u prošloj godini evidentirano 270 krivičnih djela.

„Većina teških krivičnih djela su rasvijetljena“, rekao je Laketa novinarima.

Laketa je istakao da će biti nastavljen rad na poboljšanju bezbjednosti saobraćaja, naročito u saradnji sa „Putevima Republike Srpske“ na onim trasama koje su ocijenjene kao kritične.

Načelnik Sektora policije Miodrag Janković rekao je da je, kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, evidentirano 377 saobraćajnih nezgoda ili za 17 više nego u 2023. godini.

Janković je naveo da je u prošloj godini zabilježeno 288 narušavanja javnog reda i mira što je za 20 više ili za 8,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Trebinje Ljubomir Supić rekao je novinarima da je ova Uprava u prošloj godini zabilježila 270 krivičnih djela.

„Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 91,8 odsto“, naveo je Supić.

 

 

 

Izvor: Srna

BONUS VIDEO

Slični članci

Čast i privilegija: Trener Leotara u stručnom štabu Srbije

Urednik

Mlijeko u BiH dva puta skuplje nego u Hrvatskoj, a maslac čak tri puta

Urednik

Učenik napao nastavnika u školi u Crnoj Gori

Urednik

Trebinje nizom aktivnosti njeguje sjećanje na vladiku Atanasija

Urednik

Agencija za statistiku BiH: U 2023. registrovano više od 1,2 miliona vozila

Urednik

Koliko se često traži odgoda početka služenja zatvorske kazne i kad je ona opravdana

Urednik

Trebinje ponovo proglašeno turističkim mjestom: U odnosu na prethodni put, osvojeno novih 50 bodova

Urednik

Novi festival kantautorske muzike početkom maja

Urednik

U Srpskoj danas promjenljivo oblačno

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više