RS i BiH Vijesti

Produženo radno vrijeme u nedjelju

Frizerski i kozmetički saloni, kao i i cvjećare u nedjelju, 31. decembra, mogu raditi produženo, odnosno od 7.00 do 18.00 časova, objavila je Gradska uprava.

Cvjećarama i prodavnicama pogrebne i pripadajuće opreme za vrijeme republičkih praznika dozvoljeno je da rade od 8.00 do 13.00 časova.

Apoteke, benzinske stanice i prodavnice na benzinskim pumpama, subjekti koji proizvode i prodaju hljeb, pecivo, svježe tjestenine, konditorske proizvode i kolače, dragstori, trgovačke radnje u staničnim objektima i ugostiteljski objekti mogu za republičke praznike raditi redovno radno vrijeme.

Za sve ostale subjekte neradni dani su 1. i 9. januar, dok 2. januara od 8.00 do 13.00 časova mogu raditi pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost.

Ako se zbog unaprijed ugovorenih obaveza prema kupcima ukaže potreba za rad u dane republičkih praznika, privredni subjekti koji imaju registrovanu proizvodnu djelatnost treba da se pisanim putem obrate Zanatsko-preduzetničkoj ili Privrednoj komori uz obrazloženje neophodnosti rada u neradne dane najkasnije pet dana prije traženog datuma.

 

 

 

Izvor: Atv

BONUS VIDEO

Slični članci

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

VIDEO / Sve više razvoda: Da li je institucija braka u krizi?

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više