Hercegovina Vijesti

PU Trebinje: Održano edukativno predavanje na temu vršnjačko nasilje i zloupotreba interneta

Policijski službenici Policijske stanice Bileća održali su juče, 11.04.2022. godine, edukativno predavanje u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bileći, za učenike devetog razreda, na temu „Vršnjačko nasilje“ i „Zloupotreba interneta“.

Cilj predavanja jeste, da se učenici, informišu o sprečavanju vršenja svih oblika maloljetničke delikvencije i vršnjačkog nasilja, kao i koje su sankcije predviđene za maloljetne izvršioce u slučaju počinjenog prekršaja i krivičnog djela.
Takođe, učenicima je prezentovan način na koji treba da koriste i zaštite svoj profil na društvenoj mreži ,,Facebook“ i’’Instagram’’, kako ne bi došlo do određenih negativnih pojava i zloupotrebe od strane drugih lica.

Takođe su upozoreni na najčešće moguće rizike korištenja društvenih mreža, prije svega na različite vrste mogućeg nasilja putem interneta, načinima njihovog prepoznavanja, kao i načinima postupanja ukoliko su eventualno izloženi neprimjerenim sadržajima svojih onlajn prijatelja, koji zloupotrebljavaju ovaj vid komunikacije.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje će i u narednom periodu nastaviti sa održavanjem predavanja kako u Trebinju, tako i u ostalim opštinama u Istočnoj Hercegovini.

 

HP, april 2022.

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Rizični putevi na istoku Srpske, vlast i dalje ne reaguje

Urednik

Izložba fotografija u Muzeju Žitomislić

Urednik

Tokom vikenda pojačane policijske kontrole u Hercegovini

Urednik

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više