Hercegovina Vijesti

Putnici se žalili na „Ubla turs“ iz Trebinja: „Аko ti se ne sviđa, izlazi van“

Putnici koji su se proteklog vikenda vozili na relaciji Beograd – Trebinje autobusima prevoznika „Ubla turs“ iz Trebinja žalili su se Udruženju za zaštitu potrošača „Oaza“ u ovom gradu, jer su, umjesto prevoza u velikom autobusu, koji su i platili, dobili dva minibusa sa malim sjedištima i proveli, kako kažu, vrlo neudobnu vožnju.

Putnici se, kako kažu, ne bi ni žalili na mala, neudobna sjedišta, iako karta sa prtljagom košta gotovo 50 maraka i podrazumijeva veliki, komforniji autobus, da su im se barem vozači izvinili, a objašnjenje su davali samo onima koji su ga posebno tražili.

„Mnogi od nas mislili su da ovako putujemo samo do izlaza iz Beograda, ili eventualno do Čačka, gdje se nekada presjedalo na drugu liniju, pa smo, insistirajući na odgovoru, tek tada dobijali pojedinačna objašnjenja da se autobus pokvario i da umjesto jednog velikog putnici putuju u dva minibusa, u šta smo se uvjerili na prvom odmorištu“, kažu putnici.

Oni koji su insistirali na odgovorima dobili su drsko objašnjenje vozača: „Ako ti se ne sviđa, izlazi vani“, što je one koji putuju na ovoj relaciji samo učvrstilo u ideji da nikada više ne koriste usluge „Ubla tursa“, jer oni ovu liniju drže zajedno sa beogradskim „BS tursom“ i voze svaki drugi dan.

Ovo, nažalost, nije prvi put da im se kvare autobusi, a vozači galame na putnike kao da su oni krivi, što, doduše, ne rade svi.

U „Ubla tursu“ su nam nakon svega saopštili da ne bježe od propusta i uputili putnicima izvinjenje, uz uvjeravanje da će vozači biti sankcionisani zbog neljubaznosti.

„Bila je vanredna situacija i kolege iz BS-a nisu imale veći bus da daju, jer su i oni tu veče imali problem iste prirode. Žao nam je što se tako nešto dogodilo, iako se trudimo i radimo da do sličnih situacija ne dolazi“, naveli su u „Ubla tursu“.

U Inspektoratu RS naveli su da se i vozila kategorisana kao veliki autobus sa više od 22 sjedišta, kao i ona koja su kategorisana kao mali autobus – do 22 putnika, mogu koristiti za međunarodni drumski prevoz, tako da u ovom slučaju nisu prekršene zakonske procedure.

 

 

 

Izvor: Vesna Duka, Nezavisne

2
1

BONUS VIDEO

Slični članci

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

VIDEO / OKO: Trebinje Jovana Dučića

Urednik

VIDEO / Sve više razvoda: Da li je institucija braka u krizi?

Urednik

Pojačana kontrola policije do nedjelje

Urednik

Nasilje nad vršnjacima nije dječija igra

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više