Hercegovina RS i BiH Vijesti

Radionica MF banke zainteresovala veliki broj trebinjskih preduzetnika

MF banka organizovala je danas radionicu „Kako poboljšati pristup finansijskim sredstvima za mala i srednja preduzeća“ , pred velikim brojem preduzetnika, u  trebinjskom hotelu „SL Industry“.

Radionica je realizovana u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), a cilj je bio predstavljanje zajedničkog plana ova dva subjekta i odnosi se na saradnju i koordinaciju aktivnosti na poboljšanju pristupa finansijskim sredstvima malim i srednjim preduzećima iz sektora turizma i drugih povezanih sektora.

Direktor sektora za preduzetništvo MF banke Radoslav Torbica istakao je da ovakvim radom idu korak dalje i svojim klijentima nude kako finansijsku, tako i savjetodavnu podršku visokog kvaliteta.

„Naš cilj je prezentovanje klijentima što povoljnijeg i jednostavnijeg pristupa finansijskim sredstvima, radi pokretanja novih biznisa“, rekao je Torbica i dodao da je zadovoljan velikim brojem učesnika radionice.

U punoj sali hotela „SL Industry“  pored  trebinjskih preduzetnika, prisustvovali su i renomirani predavači i predstvnici MF banke.

 

Andrijana Mrkaić Ateljević, profesor Visoke škole za turizam i hotelijerstvo, rekla je da je radionica od posebnog značaja za tržište samog Trebinja, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

„ Malim i srednjim preduzećima najčešće nedostaju određena sredstva kako bi pokrenuli i održali biznis. Pogotovo u kriznim vremenima posle korona virusa i sada krizom vezanom za rat u Ukrajini“, zaključila je prof. Dr Andrijana Mrkaić Ateljević.

Kako su organizatori pojasnili MF banka je moderna , domaća banka koja njeguje partnerski odnos i pruža brze usluge za mikro, mala i srednja preduzeća, a njihov jedostavan poslovni model omogućava donošenje brzih odluka po mjeri svakog klijenta.

USAID Turizam je petogodišnji projekat koji finansira Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) sa ciljem razvoja konkurentnosti turističke industrije i povezanih lanaca vrijednosti u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine (BiH). Projekat blisko sarađuje sa ministarstvima i vladinim organizacijama povezanim sa turizmom, kao i sa nevladinim organizacijama i privatnim sektorom na razvoju turizma i turističkih destinacija.

 

 

Padrino, mart 2023.

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Uvedeni novi srednjoškolski smjerovi u Trebinju

Urednik

Padaju cijene goriva: Nakon dizela pojeftinjuje i benzin

Urednik

U Srpskoj rođeno 18 beba: U Nevesinju dvije bebe

Urednik

“Građevinijada 2024” okupila preko 1.000 studenata u “Gradu Sunca”

Urednik

Gimnazijalac Vuk Јanković osvojio srebro na Matematičkoj olimpijadi BiH

Urednik

Gatačkim poljem cvjetaju “košute“

Urednik

Zajednički granični prelaz Zupci od 25. septembra

Urednik

Medija fest u Trebinju od 14. do 16. juna

Urednik

Noć muzeja obilježena širom BiH: Pogledajte kako je bilo u Banjaluci, Trebinju, Sarajevu, Brčkom… (FOTO)

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više