Hercegovina Vijesti

Raspored bogosluženja pred Vaskrs u mostarskim hramovima

Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine Mostar obavještavaju vjernike o rasporedu bogosluženja strasne i svijetle sedmice u Mostaru.

Na Veliki utorak 11. aprila Sveta liturgija Pređeosvećenih darova služiće se sa početkom u 18:00 časova u Manastiru Žitomisliću, dok će Večernje bogosluženje sa početkom u 18:00 časova biti služeno u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru.

Na Veliku srijedu 12. aprila Sveta liturgija Pređeosvećenih darova služiće se sa početkom u 18:00 časova u Manastiru Žitomisliću, dok će Sveta tajna Jeleosvećenja biti služena sa početkom u 18:00 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru.

Na Veliki četvrtak, 13. aprila služiće se Sveta liturgija sa početkom u 09:00 časova u Manastiru Žitomisliću i u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru.

Istoga dana, na Veliki četvrtak čitanje dvanaest Jevanđelja biće sa početkom u 18:00 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u 16:00 časova u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, u 18:00 časova u manastiru Žitomisliću, 19:00 časova u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju.

Na Veliki petak, 14. aprila služiće se Carski časovi sa početkom u 08:00 časova u Manastiru Žitomisliću.

Večernje sa iznošenjem Plaštanice na Veliki petak sa početkom u 15:00 časova je u manastiru Žitomisliću, 16:00 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, 17:00 u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, 19:00 časova u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju.

Istoga dana Statije – Pogrebenje Hristovo je sa početkom od 18:00 časova u manastiru Žitomisliću.

Na Veliku subotu, 15. aprila Sveta liturgija sa početkom u 09:00 časova služiće se u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i u manastiru Žitomisliću.

Na Vaskrs, u nedelju, 16. aprila Sveta Liturgija sa početkom u 00:00 časova služiće se u manastiru Žitomisliću, 00:00 časova u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju, u 00:00 časova pashalno jutrenje i u nastavku Sveta Liturgija u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i 06:00 časova u hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju.

Na Vaskrs u 9:00 časova, u manastiru Žitomisliću biće služena Služba ponovljene Pashe.

Na Vaskršnji ponedeljak, 17. aprila Sveta Liturgija sa početkom u 09:00 časova biće služena u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i u manastiru Žitomisliću.

 

 

 

Izvor: Top portal

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više