Ex YU Vijesti

Objavljeno koliko turista trenutno boravi u Hrvatskoj, pogledajte odakle ih je najviše

​U Hrvatsku je u dosadašnjem dijelu jula došlo 1.7 miliona turista, koji su ostvarili 10.8 miliona noćenja, što je jednak rezultat kao u isto vrijeme prošle godine, a trenutno u zemlji boravi gotovo 900 hiljada turista, podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Iz HTZ-a iznose i nove (preliminarne) podatke iz sistema eVisitor po kojima je u dosadašnjem dijelu ove godine, do sredine jula, u Hrvatskoj bilo 8.5 miliona turista i 38.2 miliona noćenja, što su porasti od 12 i 6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

„Zadovoljni smo rezultatima iz dosadašnjeg dijela godine i jula. Nalazimo se u samoj špici sezone, kada u zemlji trenutno boravi gotovo 900 hiljada turista. Uskoro očekujemo kako će ta brojka premašivati milion turista na dnevnoj bazi koji će boraviti u hrvatskim destinacijama“, komentar je direktora HTZ-a Kristjana Staničića, prenosi Index.

Kaže i da je trenutno najviše turista u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji i na Kvarneru, dok ih je među destinacijama najviše na Viru, u Rovinju, Umagu, Poreču, Medulinu i Dubrovniku. Među turistima najviše je Nijemaca, Slovenaca i domaćih, a zatim Austrijanaca, Čeha i Poljaka.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

BONUS VIDEO

Slični članci

Najava: Ciklus španske kinematografije od 15. do 19. maja

Urednik

Trudnica uspješno transportovana iz Trebinja u Banjaluku, Helikopterski servis na usluzi građanima

Urednik

Restoran Ognjište: U petak, 17. maja, vas zabavlja Risto Miljković

Urednik

Iznajmljuje se namješten trosoban stan u Trebinju

Urednik

Dubrovnik prepun turista već u maju, visoke cijene očito im ne smetaju

Urednik

Herceg Novi se vratio među najposjećenije destinacije u regionu

Urednik

Danas počinje dugo očekivana finalna serija ABA lige

Urednik

Primorac iz Kotora šampion Crne Gore u vaterpolu poslije 16 godina

Urednik

Osvojio 60 miliona evra na lotou, opština trlja ruke

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više