Ex YU Sport

Teniseri Srbije ostali bez finala Dejvis kupa

Teniseri Italije plasirali su se u finale Dejvis Kupa, pošto su pobijedili Srbiju u dublu 2:0 (6:3, 6:4) i ukupnim rezultatom 2:1 stigli do meča za titulu.

Za trofej će sutra igrati protiv Australije. Italija se domogla finala poslije ogromnog preokreta i situacije u kojoj je Novak Đoković imao tri vezane meč lopte protiv Janika Sinera za plasman Srbije u finale. Siner je na kraju dobio taj meč, pa je o plasmanu u finale odlučivao dubl. Za Italiju su igrali Lorenco Sonego i Janik Siner, a za Srbiju Novak Đoković i Miomir Kecmanović.

U prvom setu Italijanima je bio dovoljan jedan brejk da osvoje set. Na startu drugog seta oba tima su napravila po jedan brejk, a kod rezultata 2:2, Srbija je propustila čak tri vezane, a ukupno četiri brejk lopte. Zatim je Italija napravila brejk, ali je kod vođstva „azura“ 5:4 Srbija imala brejk loptu i šansu da se vrati u meč.

Nisu ipak Đoković i Kecmanović uspjeli da naprave novi brejk, Italijani su vezali tri poena i tako stigli do finala posle sat i 36 minuta igre. Sutrašnje finale Dejvis Kupa između Italije i Australije počeće u 16 časova. Italiji će to biti osmo finale, prvo posle 1998. godine, a slavila je samo jednom, davne 1976. Australija ima čak 28 pehara u Dejvis Kupu, ali je poslednji osvojila davne 2003. godine. Uz to, Australija je poražena u čak 20 finala, uključujući i prošle godine protiv Kanade, piše Tanjug.

Srpski teniser Novak Đoković rekao je poslije poraza u polufinalu Dejvis Kupa od Italije da preuzima odgovornost za neuspjeh i dodao da je razočaran što on i njegovi saigrači nisu uspeli da se domognu finala.

„Preuzimam odgovornost, imao sam tri meč lopte. Stvarno sam razočaran posle svega što se dogodilo“, rekao je Đoković na konferenciji za medije poslije meča protiv Italije. Osvrnuo se Đoković na tri neiskorišćene meč lopte u singlu protiv Sinera.

„Na ovom nivou protiv jednog od najboljih igrača na svetu, teško je, bio sam u poenu, promašio sam slajs, onda je on odlično servirao i eto… Isto je uradio i u dublu na 3:2“, dodao je Đoković. Srbin je prije samo šest dana završio zahtevan završni Masters na kom je odigrao četiri teška meča za sedam dana.

„Ne želim da pričam o umoru, da zvuči kao alibi. Pružićemo ruke, idemo dalje. Teško mi je da progutam sve što se dogodilo, gorka pilula. Pokušavao sam da ohrabrim sebe u završnici sezone, ovo mi je bio glavni cilj, hteo sam da doprinesem. U polufinalu nije bio moj dan“.

Na kraju je Đokoviću postavljeno pitanje da sumira fenomenalnu sezonu iza sebe.

„Ne bih sada da pričam o tome, ciljevima. Godina je sjajna, individualno, ali gorak završetak. To je sve što mogu da kažem“, zaključio je Đoković.

 

Izvor: Tanjug

BONUS VIDEO

Slični članci

Reprezentacija BiH U-15 na pripremama u „Gradu Sunca“

Urednik

Uspješan vikend za ŽOK Gacko “RD Swisslion”: Sa oba tima do maksimalnih pobjeda

Urednik

Nove medalje džudista Leotara

Urednik

U Crnoj Gori od danas zabranjena upotreba plastičnih kesa, kazne i do 40.000 evra

Urednik

U Beogradu otvoren Međunarodni sajam knjiga

Urednik

Košarkaši Leotara ubjedljivi protiv Slobode iz Tuzle

Urednik

Vidačić: Premijeru ukrasiti trijumfom

Urednik

Odbojkašice ŽOK Gacko “RD Swisslion” dočekuju OK Centar ORT

Urednik

Rukometaši Leotara i Konjuha podijelili bodove u Trebinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više