Ex YU

Vojska Srbije: Obavezan vojni rok u trajanju do četiri mjeseca ?

Generalštab Vojske Srbije pokrenuo je inicijativu i predložio predsjedniku Republike i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka, u trajanju do četiri mjeseca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U cilju podizanja odbrambenih sposobnosti Vojske Srbije, kroz podmlađivanje i unapređenje popune i obučenosti aktivnog i rezervnog sastava, Generalštab Vojske Srbije kao najviši stručni i štabni organ za pripremu i upotrebu Vojske Srbije u miru i ratu pokrenuo je inicijativu i predložio predsjedniku Republike i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka, u trajanju do četiri mjeseca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prijedlog Generalštaba Vojske Srbije dolazi, ističe se u saopštenju, nakon detaljnog razmatranja opšte bezbjednosne situacije i savremenih izazova sa kojima se suočava Republika Srbija kao vojno neutralna zemlja, koji su nametnuli potrebu za prilagođavanjem modela popune Vojske Srbije, a koji bi omogućio jačanje ukupnog regrutnog potencijala i osposobljavanje većeg broja građana za odbranu zemlje.

 

Izvor: RTRS

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Niče dvorac u srcu ruže vjetrova: Na mjestu gde se spajaju planine i ravnica, dešava se magija!

Urednik

Učenik napao nastavnika u školi u Crnoj Gori

Urednik

Šef Euleksa: Sudska odluka o Visokim Dečanima obavezujuća za Prištinu

Urednik

„Pjesma za Evroviziju“ – ovo je prvih osam finalista

Urednik

Zemljotres u Nikšiću

Urednik

Predsjenik Crne Gore podnio ostavku na sve funkcije u stranci

Urednik

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Nove cijene školarina na 10 fakulteta u Beogradu: Gdje će studenti najviše da plate?

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više