RS i BiH

CIK odredio termin ponovnog brojanja listića: Moguć prenos na javnim servisima

Kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske počinje u četvrtak 13. oktobra, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH (CIK), a prenos uživo cjelokupnog procesa, biće omogućen svim zainteresovanim medijima u BiH.

„Na osnovu Naredbe Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu u četvrtak, 13. oktobra 2022. godine u 15.30 sati će početi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske“, navodi se u saopštenju CIK-a.

Svi akreditovani posmatrači političkih stranaka, ispred kojih su ovjereni kandidati za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i nezavisnih kandidata, te kandidata koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditovani posmatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje mogu biti prisutni u toku brojanja.

Tri javna RTV servisa u Bosni Hercegovini (RTVBiH, RTVFBiH i RTRS), ukoliko pokažu interes, mogu uživo u cjelosti prenositi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. Isto će biti omogućeno i drugim zainteresiranim medijima u BiH“, navodi se u saopštenju CIK-a, te dodaje da je na ovaj način javnost blagovremeno obaviještena.

Takođe, CIK BiH je na 62. sjednici donijela i novu Naredbu da se ponovo broje glasovi na 45 redovnih biračkih mjesta za Parlamente BiH i FBiH, Narodne skupštine RS i skupštine kantona.

 

Izvor: 6yka.com

1
1

BONUS VIDEO

Slični članci

U Srpskoj rođeno 13 beba, jedna djevojčica rođena u Trebinju

Urednik

U Srpskoj na svijet došlo 13 beba, jedna beba rođena u Nevesinju

Urednik

Danas se održavaju lokalni izbori

Urednik

I Crveni krst FBiH pokrenuo humanitarni broj za pomoć područjima pogođenim poplavama i klizištima

Urednik

Pozivom na broj 17039 donirate 2 KM pogođenima u poplavama u BiH

Urednik

Inicijativa za uvođenje jesenjeg raspusta u srednje škole u Srpskoj

Urednik

Do održive poljoprivrede uz mikrokredit i poklon vaučer: Mikrofin, prvi i jedini u ovakvoj vrsti podrške    

Urednik

Meteorolog o prognozi do kraja septembra: Kakvo nas vrijeme očekuje

Urednik

Od sutra nas očekuje nagla promjena vremena

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više