RS i BiH

Italijanska avio kompanija stiže na mostarski aerodrom

Italijanska aviokompanija SkyAlps isunila je uslove javnog poziva za izbor najpovoljnijih ponuđača za uspostavu subvencioniranih redovnih letova za 2024. godinu, navedeno je u obavještenju Aerodroma Mostar.

Kako su naglasili, ta kompanija je poslala privlačnu ponudu za direktne letove za destinacije Rim, Minhen, Bari i Veronu.

“Detalji o ovom važnom koraku za razvoj zračne povezanosti Mostara biće objavljeni kroz nadolazeće dane. Ovo je samo početak pozitive priče koju donosi nadolazeća godina i radujemo se što ćemo zajedno s putnicima graditi uspješnu budućnost zračnog prometa iz Međunarodne zračne luke – Aerodroma Mostar“, naveli su s Mostarskog aerodroma.

Sky Alps je italijanski avio prevoznik koji obavlja letove u vazdušnoj luci Bolzano u autonomnoj pokrajini Južni Tirol. Osnovan 2021., direktnim letovima povezuje 12 malih i srednjih gradova u Evropi.

Cjelokupnu flotu čine avion DASH-8 Q-400 – turboelisni strojevi za letove na kratkim i srednjim relacijama s maksimalnim kapacitetom od 76 sjedišta. S 2,3 litre po putniku na 100 prijeđenih kilometara, DASH-8 Q-400 avioni štede do 50 posto emisija u poređenju sa drugim  mlažnjacima i stvaraju manje buke tokom polijetanja i slijetanja.

Od decembra 2022. SkyAlps prometuje od vazdušne luke Bolzano do Berlina, Düsseldorfa, Hamburga i nekoliko sezonskih odredišta. Prvenstveno obavlja letove za slobodno vrijeme s fokusom na turiste koji putuju u skijališta u Južnom Tirolu.

 

Izvor: Indikator.ba

BONUS VIDEO

Slični članci

U Srpskoj rođena 31 beba: U Nevesinju dva poroda, Trebinju jedan

Urednik

Od prvih devet dana maja u Srpskoj neradno čak šest !

Urednik

Zbog predstojećih majskih praznika sutra isplata penzija u Srpskoj

Urednik

Srpska bogatija za 20 beba

Urednik

Centralna banka BiH povlači neke novčanice KM iz opticaja

Urednik

U Srpskoj na svijet došlo 11 beba: Jedan dječak rođen u nevesinjskom porodilištu

Urednik

Srpska bogatija za 25 beba

Urednik

Sergej Barbarez novi selektor BiH

Urednik

Nastavlja se ljeto u aprilu, do kada će biti toplo ?

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više