RS i BiH

Kakve nas vremenske prilike očekuju narednih dana

Danas tokom poslijepodneva padavine će prestati, a razvedravanje se očekuje tokom noći.

U nedjelju, 26. novembra, u Hercegovini, na jugozapadu i krajnjem sjeverozapadu Bosni biće pretežno sunčano vrijeme. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno sa slabim padavina. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima i na planinama snijegom. Tokom poslijepodneva padavine prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni.

U ponedjeljak, 27. novembra, bit će jutro pretežno sunčano sa mrazom. Tokom dana postepeno naoblačenje. Poslije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini. Tokom noći padavine u većini područja. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -1, na jugu do 2, a dnevna od 2 do 8, na jugu i sjeveru zemlje do 10 stepeni.

U utorak, 28. novembra, bit će oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Tokom noći snijeg ili susnježica su mogući i u područjima iznad 1.000 m. Vjetar slab u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 4 do 9, na jugu do 12 stepeni.

U srijedu, 29. novembra, u Bosni bit će pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje krajam dana ili tokom noći. U jutarnjim satima i prijepodne u Bosni je povremeno moguć slab snijeg. U Hercegovini jutro pretežno sunčano, uz prolazno naoblačenje tokom dana.  Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 6, a dnevna od -2 do 4, na jugu od 6 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeoroškog zavoda BiH.

 

Izvor: 6yka.com

BONUS VIDEO

Slični članci

U Srpskoj rođeno 13 beba, jedna djevojčica rođena u Trebinju

Urednik

U Srpskoj na svijet došlo 13 beba, jedna beba rođena u Nevesinju

Urednik

Danas se održavaju lokalni izbori

Urednik

I Crveni krst FBiH pokrenuo humanitarni broj za pomoć područjima pogođenim poplavama i klizištima

Urednik

Pozivom na broj 17039 donirate 2 KM pogođenima u poplavama u BiH

Urednik

Inicijativa za uvođenje jesenjeg raspusta u srednje škole u Srpskoj

Urednik

Do održive poljoprivrede uz mikrokredit i poklon vaučer: Mikrofin, prvi i jedini u ovakvoj vrsti podrške    

Urednik

Meteorolog o prognozi do kraja septembra: Kakvo nas vrijeme očekuje

Urednik

Od sutra nas očekuje nagla promjena vremena

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više