RS i BiH

Kakvo nas vrijeme i temperature očekuju narednih dana

U Srpskoj će danas biti toplije, vjetrovito i oblačno vrijeme sa povremenom kišom.

UHercegovini i na zapadu će biti jačih i obilnijih padavina, dok će u ostalim predjelima kiša biti slabija i povremena, pokazuje vremenska prognoza Hidrometeorološkog zavoda RS.

U noći na sjeveru i zapadu postepeno zahlađenje. Duvaće slab do umjeren, u Hercegovini i na planinama jak, na momente olujni jugo, koji donosi dalji porast temperature. Poslijepodne i uveče na sjeveru vjetar prelazi u sjeverni.

Minimalna temperatura vazduha od 7 do 13, maksimalna od 12 do čak 17, u višim predjelima do 8 stepeni.

Sutra se nastavlja oblačno vrijeme povremeno sa kišom, više padavina na jugu i zapadu. Uveče i tokom naredne noći padavine zahvataju većinu predjela, lokalno jači pljuskovi na zapadu i jugu zemlje. Očekuju se vrijednosti padavina od 15 do 40 mm. Uz pad temperature na zapadu će kiša preći u slab snijeg. U Hercegovini i na planinama i dalje umjeren do jak jugo, koji održava visoke temperature u tim predjelima.

Minimalna temperatura od 0 do 4, na jugu do 8, u višim predjelima od -3 stepena. Maksimalna temperatura od 2 do 6, na jugu do 14, u višim predjelima od 2 stepena.

U ponedjeljak oblačno i hladnije vrijeme s padavinama, na jugu sa kišom, a u ostalim predjelima uz niže temperature će biti snijega. Očekuje se formiranje snježnog pokrivača, pogotovo na zapadu i istoku u planinskim predjelima.

Minimalna temperatura vazduha od -2 do 2, na jugu do 6, a u višim predjelima od -5 stepeni. Maksimalna temperatura od 0 do 4, na jugu do 9, a u višim predjelima od -2 stepena.

U utorak jutro umjereno do pretežno oblačno, veoma hladno i suvo. Slabog do umjerenog mraza će biti u višim, ali i nižim krajevima. Tokom dana promjenjivo do pretežno oblačno, hladno i suvo uz sunčane intervale. Uveče promjenjivo oblačno i hladno.

BONUS VIDEO

Slični članci

U Srpskoj rođeno 13 beba, jedna djevojčica rođena u Trebinju

Urednik

U Srpskoj na svijet došlo 13 beba, jedna beba rođena u Nevesinju

Urednik

Danas se održavaju lokalni izbori

Urednik

I Crveni krst FBiH pokrenuo humanitarni broj za pomoć područjima pogođenim poplavama i klizištima

Urednik

Pozivom na broj 17039 donirate 2 KM pogođenima u poplavama u BiH

Urednik

Inicijativa za uvođenje jesenjeg raspusta u srednje škole u Srpskoj

Urednik

Do održive poljoprivrede uz mikrokredit i poklon vaučer: Mikrofin, prvi i jedini u ovakvoj vrsti podrške    

Urednik

Meteorolog o prognozi do kraja septembra: Kakvo nas vrijeme očekuje

Urednik

Od sutra nas očekuje nagla promjena vremena

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više