RS i BiH

Nastavlja se ljeto u aprilu, do kada će biti toplo ?

Natprosječno toplo i pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost i maksimalnu temperaturu vazduha do 31 stepen Celzijusov biće i danas u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Kako prenosi Republički hidrometeorološki zavod duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom južnih smjerova, a dnevna temperatura vazduha iznosiće od 26 do 31, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

U većini krajeva jutros je vedro, uz temperaturu od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Sokolac četiri, Prijedor osam, Han Pijesak devet, Banjaluka, Sarajevo, Tuzla i Zenica 11, Zvornik i Bileća 12, Doboj 13, Bijeljina 14, Trebinje 15, Mrakovica 16, Neum 17 stepeni Celzijusovih.

Već u utorak, 16. aprila, nastupiće postepena promjena vremena: Prije podne promjenljivo uz sunčane intervale i toplo. Tokom podneva očekuje se jače naoblačenje sa zapada koje donosi padavine i izmještaće se od zapada ka istoku uz jačanje vjetra. Uveče na zapadu doći će do naglog pada temperature vazduha. Duvaće umjeren do jak, ponegdje u Krajini i u Hercegovini očekuju se i olujni udari juga.

Minimalna temperatura vazduha od 9 do 15 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 7. Maksimalna temperatura vazduha od 22° do 28°, u višim predjelima od 20°.

Od srijede, 17. aprila, očekuje se osjetno hladnije vrijeme sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova koji će ponegdje biti praćeni i grmljavinom, dok će na planinama padati snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 10 do 16, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 8 do 15 °C, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

Izvor: Nezavisne

 

1
1

BONUS VIDEO

Slični članci

U Srpskoj rođeno devet beba: U Trebinju i Nevesinju dva nova stanovnika

Urednik

Kakvo nas vrijeme očekuje za 1.maj

Urednik

U Srpskoj rođena 31 beba: U Nevesinju dva poroda, Trebinju jedan

Urednik

Od prvih devet dana maja u Srpskoj neradno čak šest !

Urednik

Zbog predstojećih majskih praznika sutra isplata penzija u Srpskoj

Urednik

Srpska bogatija za 20 beba

Urednik

Centralna banka BiH povlači neke novčanice KM iz opticaja

Urednik

U Srpskoj na svijet došlo 11 beba: Jedan dječak rođen u nevesinjskom porodilištu

Urednik

Srpska bogatija za 25 beba

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više