RS i BiH

Od danas svakog vikenda „Ćirom“ od Višegrada do Mokre Gore

Najatraktivniji turističko-muzejski voz u Evropi „Nostalgija“, sa vagonima iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka, poslije tri godine danas je počeo ponovo da saobraća na relaciji Mokra Gora – Višegrad.

Do 30. oktobra, svake subote i nedjelje, iz stanice Mokra Gora za Višegrad, voz „Nostalgija“ polaziti u 11.15 časova, dok je povratak iz stanice Višegrad u 15.35 časova.

„Spajanjem ove dve destinacije turistima je omogućeno da uživaju u prirodnim lepotama i kulturnim sadržajima koje nude i Mokra Gora i Višegrad, čime su objedinjene i obogaćene turističke ponude Srbije i Republike Srpske. Dodatno, u kompaniji ‘Srbija voz’ smo izuzetno ponosni i na činjenicu da u 21. veku, u vreme kada na naše pruge uvodimo moderne vozove sa savremenim funkcionalnostima, istovremeno i nudimo nesvakidašnje iskustvo putovanja železnicom sa početka 20. veka, čime unapređujemo turističku sliku celog regiona“, izjavio je v.d. direktora „Srbija voza“ Ivan Bulajić.

Za vrijeme vožnje prugom u dužini od 25 kilometara od Mokre Gore do Višegrada, iz vagona sa drvenim klupama i sa autentičnom lokomotivom, putnici će imati priliku da sagledaju bogatstvo i ljepotu prirode ovog kraja, ali i da tokom dvosatnog boravka u Višegradu posjete znamenitosti, kao što su Most na Drini i Andrićgrad.

Cijena voznih karata za odrasle iznosi oko 30 KM (1.800 dinara), za djecu od šest do 14 godina 15 KM (900 dinara), a za djecu ispod šest godina prevoz je besplatan.

 

Izvor: Nezavisne

 

BONUS VIDEO

Slični članci

U Srpskoj rođeno 13 beba, jedna djevojčica rođena u Trebinju

Urednik

U Srpskoj na svijet došlo 13 beba, jedna beba rođena u Nevesinju

Urednik

Danas se održavaju lokalni izbori

Urednik

I Crveni krst FBiH pokrenuo humanitarni broj za pomoć područjima pogođenim poplavama i klizištima

Urednik

Pozivom na broj 17039 donirate 2 KM pogođenima u poplavama u BiH

Urednik

Inicijativa za uvođenje jesenjeg raspusta u srednje škole u Srpskoj

Urednik

Do održive poljoprivrede uz mikrokredit i poklon vaučer: Mikrofin, prvi i jedini u ovakvoj vrsti podrške    

Urednik

Meteorolog o prognozi do kraja septembra: Kakvo nas vrijeme očekuje

Urednik

Od sutra nas očekuje nagla promjena vremena

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više