RS i BiH

Završena kampanja „Društveno odgovorni“, vraća se marža na 45 proizvoda

Kampanja “Društevno odgovorni”, u kojoj su od oktobra bile snižene cijene 45 proizvoda, zvanično je završena posljednjeg dana 2023. godine.

Potvrdio je to i ministar trgovine RS Denis Šulić koji je podsjetio da je cilj kampanje bio smanjivanje inflatornih udara na građane Srpske.

Ostavićemo mogućnost da svi trgovački lanci, ali i dobavljači i proizvođači, ostanu dio same kampanje, a mi ćemo u ime ministarstva pratiti cijene, da li dolazi do poremećaja na tržištu. Ako bude poremećaja, nastavićemo dalje s aktivnostima koje će imati za cilj da te cijene budu u skladu sa potrebama privrede, ali da ne ugrožavaju budžete porodica širom Srpske – rekao je Šulić.

On je dodao da je “dobro što je inflacija u stagnaciji i da više nema velikih inflatornih skokova svakog mjeseca”. Šulić je ocijenio da u narednom periodu ne bi trebalo dolaziti do značajnijih poremećaja na tržištu kada je riječ o cijenama robe i usluga.

U kampanji “Društveno odgovorni” su se 19 domaćih proizvođača, 5 distributera (trgovca na veliko), 27 trgovaca, odrekli marže na ukupno 45 proizvoda, a uglavnom je riječ o prehrambenim artiklima.

Izvor: SrpskaInfo

BONUS VIDEO

Slični članci

VIDEO / Sud presudio: Gatačka termoelektrana mora da plati pet miliona KM

Urednik

MUP Srpske: Sve više slučajeva vršnjačkog nasilja

Urednik

Najveća mjesečna neto plata prošle godine u FBiH iznosila 429.123 KM

Urednik

Pšenica je jeftina ali ko će je sijati?

Urednik

Pravosuđe Srpske od jutros u štrajku

Urednik

BiH će vjerovatno morati da uvozi struju

Urednik

Nejednakost djece u vrtićima pod lupom

Urednik

Za deceniju u Srpskoj ugašeno 500 odjeljenja

Urednik

Upaljeni alarmi: Ljekare koji odlaze više neće imati ko da zamijeni

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više