Hercegovina Naše priče Vijesti

Sedmi salon žilavke okupio oko 40 proizvođača vina i hrane iz Hercegovine

U Vinskoj galeriji „Vukoje“ sinoć je otvoren sedmi Salon žilavke koji je okupio četrdesetak proizvođača vina i hrane iz Hercegovine.

Salon žilavke u Vinskoj galeriji „Vukoje“ otvorio je jedan od najpoznatijih novinara – poznavalaca vina Darel Jozef, koji je istakao da svaki vinar daje svoju dušu u proizvodnji vina.

Direktor Podruma i vinarije „Vukoje“ Radovan Vukoje izjavio da je ponosan na vinare, ali i druge proizvođače koji su se odazvali u ovolikom broju na Salonu žilavke.

„Drago mi je da su svi ovdje koji vole žilavku, bez koje ne može da se zamisli dan u Hercegovini. Veoma sam ponosam na vinare ali i na ostale proizvođače tipičnih proizvoda na našem području, meda, sira, maslina. Sve to zajedno čini našu industriju, našu turističku ponudu. Žilavka je znak raspoznavanja Hercegovine u svijetu. Sve više vrhunskih restorana u svijetu se odlučuje da naša vina uvrsti u ponudu i da budu u vrhunskim vinotekama“, rekao Vukoje.

Među proizvođačima vina koji su se sinoć predstavili je i predstavnik vinarije „Anđelić“ Milena Anđelić, koja je rekla da se u vinu treba uživati, a da je poseban ugođaj kad se ono spoji sa tradicionalnom hranom.

„Vrlo je bitno za nas vinare i druge ljude koji dođu na Salon žilavke da probamo i ostale žilavke, da ostvarimo komunikaciju. Ovo je veoma bitan festival za nas. Nema nigdje žilavke kao ovdje“, rekla je Anđelićeva.

Salonu žilavke prisustvovali su brojni gosti iz javnog, kulturnog i političkog života, među kojima su najzapaženiji bili oni iz svijeta glume Goran Bogdan, Nataša Ninković i Tamara Krcunović.

 

 

 

Padrino, avgust 2023.

BONUS VIDEO

Slični članci

Konkurs „Srce piše ćirilicu“ za najlepši ćirilični rukopis i kaligrafiju

Urednik

Tribina o kulturno istorijskoj i prirodnoj baštini u Muzeju Hercegovine u Trebinju

Urednik

Do kraja godine u funkciji zajednički prelaz na Zupcima

Urednik

U Bileći ponovo radi Muzička škola

Urednik

Najava: Izložba slika Zorana Tešanovića “Hipokoristik”

Urednik

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više