Ex YU Vijesti

Srbija zavijena u crni – pitanja je mnogo

Otvorena je Pandorina kutija – desetine mrtve djece i odraslih u Srbiji u samo dva dana. Ubili su ih jedno dijete i jedan mladić. Srbija je u žalosti, zavijena u crno. Šta se dešava?

Zašto, kako je to moguće u Srbiji, da li smo mogli spriječiti, šta smo pogrešno radili, ima li kraja ubijanju? Pitanja je mnogo. Odgovore koje slušamo ovih dana, od stručnjaka različitih struka do njih smo i sami dolazili, ali nismo ih željeli priznati.

Decenije urušavanja svih vrijednosnih sistema, pojedinca, porodice, autoriteta nisu mogle da urode ničim nego tragedijom, kažu stručnjaci. Živimo jedni sa drugima i jedni pored drugih, ali ne vidimo se, ne čujemo, ne primjećujemo. Svako društvo, pa i naše, puca gdje je najtanje.

Srbija naoružana do zuba, to bi se dalo zaključiti poslije tragedija u Beogradu i Mladenovcu. Od koga se brane i kome ne vjeruju stanovnici Srbije – pitanje je koje se nameće ovih dana. Porazno je što je oružje postalo lako dostupno, još poraznije je što se za njim olako poseže.

 

 

 

 

Izvor: ATV

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

U Bileći odigrano 6. kolo Istočne Hercegovine u bilijaru

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više