Ex YU Vijesti

Stariji radnici se osjećaju diskriminisano na poslu

​Otprilike svaki peti radnik stariji od 55 godina smatra da je bio diskriminisan zbog svoje starosti, pokazuje britansko istraživanje.

Istraživanje koje je sprovela finansijska firma „Canada Life“ među 2000 odraslih osoba otkrila je pritužbe koje uključuju manje mogućnosti za napredak na radnom mjestu i osjećaj većeg pritiska da dobro obavljaju svoj posao.

Stariji ljudi takođe vjeruju da je posljednjih godina došlo do negativne promjene u stavovima prema njima, pri čemu ih poslodavci manje cijene, navodi se u izvještaju.

Dan Kruk, direktor prodaje u „Canada Life“, rekao je da se „stariji radnici nalaze u srcu naše privrede i izuzetno su vrijedan resurs za hiljade poslodavaca“.

„Oni svojim radnim mjestima nude onu vrstu iskustva i stručnosti koje dolaze s vremenom i zabrinjavajuće je što se mnogi osjećaju diskriminisanima na radnom mjestu i osjećaju da su im prilike za napredak ugrožene krizom troškova života“, navodi Kruk.

Dan je još izjavio:

„U vrijeme kada se radnici osjećaju iscijeđeno i finansijski i emotivno na radnom mjestu, poslodavci moraju osigurati jednake mogućnosti i podršku. Imaju dužnost brinuti se za stvaranje okruženja u kojem će radnici u svim godinama života i na svim nivoima osjećati da mogu napredovati u svojoj profesiji“, zaključuje Kruk, prenosi „Index“.

 

 

 

Izvor: Index

BONUS VIDEO

Slični članci

Vidak Maljević prvak BiH za seniore

Urednik

Da li je rad Rudnika i Termoelektrane Gacko ugrožen zbog lošeg kvaliteta uglja?

Urednik

Sakupljena znatna sredstva za crkvu u Hrupjelima

Urednik

Predsjenik Crne Gore podnio ostavku na sve funkcije u stranci

Urednik

Nova drama u „Ribnikaru“, djeca puštena kući: Pronađen nož kod učenika?

Urednik

Jak zemljotres u Jadranu, treslo se i u BiH

Urednik

Muzej Hercegovine: Predavanje ,,Između Srbije i Svete Zemlje Izrailjeve“

Urednik

Trudnice iz Gacka mogu refundirati troškove za prenatalni test

Urednik

Đoković otkrio kada će početi razmišljati o penziji

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više