Hercegovina Vijesti

Trebinje: Predstavljena nova knjiga Dragana Kovača

U okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“ u Trebinju, čitalačkoj publici je predstavljena deseta po redu knjiga doktora Dragana Kovača, ljekara i književnika iz ovog grada. Promociju zbirke pripovijedaka pod naslovom „To ti kažem“ organizovala je Narodna biblioteka Trebinja, koja je i izdavač ove knjige.

Trebinjci uvijek sa nestrpljenjem i zanimanjem dočekaju svako novo djelo Dragana Kovača, jer su uglavnom sva inspirisana stvarnim likovima, životima i sudbinama njihovih sugrađana, a vješto dorađena autorovom književnom imaginacijom.

– Ovo je zbirka od nekoliko pripovjedaka – kaže Kovač.

Svoj radni vijek Dragan Kovač, doktor medicinskih nauka, proveo je u ljekarskoj ordinaciji, ali i radeći kao univerzitetski profesor. Pisanjem se počeo baviti relativno kasno, ali već iza sebe ima opus od deset knjiga, a uskoro objavljuje i jedanaestu.

– To je poseban svijet bijelih mantila, gdje se rašaju različite priče – dodao je Kovač.

Narodna biblioteka Trebinje, sa zbirkom pripovijedaka „To ti kažem“, nastvlja uspješnu izdavačku djelatnost započetu prošle godine.

– Zadovoljstvo nam je da smo izdavač ove zbirke, jer Kovačeva djela izazivaju zanimanje – istakla je Milosava Supić Vuković, direktorka Narodne biblioteke Trebinje.

Doktor Dragan Kovač član je Udruženja književnika Republike Srpske i Srbije, i dobitnik brojnih nagrada, među kojima posebno mjesto zauzimaju nagrada „Pavle Marković Adamov“ i Zlatna značka kulturno-prosvjetne zajednice Srbije.

 

 

Izvor: RTRS

 

BONUS VIDEO

Slični članci

Ćuk: Mnogo manje požara ove godine, građani poštovali mjere

Urednik

Izložba digitalnih kolaža Ane Vejin Bejat u Umjetničkoj galeriji „Rajka Merćep“ Bileća

Urednik

KC Trebinje: Program bioskopa od 24. do 29. oktobra 2024

Urednik

Grad Trebinje i elektroenergetski sektor pomažu sanaciju crkve u Vlasačama

Urednik

Trebinje dobija festival stripa

Urednik

Srpska bogatija za 22 bebe: Po jedan dječak u Trebinju i Nevesinju

Urednik

Bilećki stećci na udaru vandala

Urednik

Uzbudljiv početak nove sezone Pab kviza u Kneževom konaku

Urednik

„Dobro došli kićeni svatovi“ pred publikom u Nevesinju

Urednik

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvati Pročitaj više